RTV slavi 68. godina kreativnosti i inovativnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 05:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTV slavi 68. godina kreativnosti i inovativnosti

Radio-televizija Vojvodine danas obeležava svoj 68. rođendan. Na današnji dan 1949. počelo je emitovanje programa Radio Novog Sada, a 26 godina kasnije i Televizije Novi Sad. 

Naša medijska kuća uskoro bi trebalo da dobije novi dom, na mestu starog, porušenog u NATO bombardovanju.

Dan republike 1949. je i dan kada se prvi put oglasio Radio Novi Sad. A televizijski program iz zgrade na Mišeluku počeo je da se emituje 26. novembra 1975. Bez svoga doma ostali smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << 1999. godine.

Radio-televizija Vojvodine danas emituje program na sedam platformi i 14 jezika.

Od samog početka, TV Novi Sad je emitovala program na pet jezika: srpskom, mađarskom, rumunskom, slovačkom i rusinskom.

Kokotović: Kreativnost i inovativnost

Programska direktorka Radio-televizije Vojvodine Sonja Kokotović ocenila je da su programe naše kuće u proteklim decenijama obeležili kreativnost i inovativnost.

"Mislim da naši gledaoci, slušaoci i čitaoci veb portala prepoznaju našu želju da ne samo da ispunjavamo osnovnu funkciju koju nam kao javnom servisu propisuje zakonodavac, već i da budemo inovativni", rekla je ona. Kao veliku vrednost RTV-a navela i multikulturalnost.

Istakla je da će RTV u predstojećoj sezoni u fokusu imati program za decu i mlade, kulturno-umetnički i informativni program.



Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RTV slavi 68. godina kreativnosti i inovativnosti

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 29.Nov.2017

NOVI SAD – Radio-televizija Vojvodine danas obeležava svoj 68. rođendan. Na današnji dan 1949. počelo je emitovanje programa Radio Novog Sada, a 26 godina kasnije i Televizije Novi Sad..Dan republike 1949. je i dan kada se prvi put oglasio Radio Novi Sad. A televizijski program iz zgrade na Mišeluku...

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.