Nagrada RTV-a Slavuj Hadžić Hajnalki Buda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2017, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nagrada RTV-a "Slavuj Hadžić" Hajnalki Buda

Radio Televizija Vojvodine 29. novembar obeležava kao svoj dan. To je i povod da se podsetimo na same početke i razvoj naše kuće, za analizu i osvrt na urađeno u prethodnih godinu dana, ali i za dodelu priznanja najistaknutijim pojedincima. Tim povodom danas je upriličena svečana proslava i dodela nagrade Slavuj Hadžić, kao i godišnjih priznanja RTV-a.

Sa namerom da se povodom obeležavanja Dana RTV-a prisetimo početaka naše kuće i sačuvamo tradiciju, u „Studiju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << M" svečano je otkrivena ploča nekadašnjim članovima orkestra Radija Novi Sad. Jedanaesti put dodeljena je Nagrada "Slavuj Hadžić", a ove godine dobitnica je Hajnalka Buda, urednica u redakciji na mađarskom jeziku, dok je godišnje nagrade RTV-a primilo 12 kolega iz svih sektora naše kuće.

"Za mene su zaista nagrade, ono koji me poznaju znaju a vi me dobro poznajete na poslu, osmesi mojih kolega kad počnemo i kada završimo dan, i kada svi oni koji dođu eventualno neraspoloženi na posao, završe dan osmehom", kaže jedna od dobitnica nagrade, Olja Popović, urednica u Informativnom programu

Ladislav Lazić, urednik u redakciji Multimedijalni program – WEB, ističe: "Ove godine uradili smo sjajan posao, uradili smo redizajn čitavog sajta, nadam se da je on sad pregledniji, lepši i da istovremeno informišemo i promovišemo."

Dobitnica nagrade "Slavuj Hadžić", najveće nagrade naše kuće, Hajnalka Buda, urednica u Redakciji na mađarskom programu, kaže:

"To je jedno ogromno priznanje za moj dosadašnji rad, drugo jer dolazi baš kada slavimo 50 godina postojanja Mađarske redakcije, treće postavljen je kamen temeljac za izgradnju zgrade gde sam ja nekad radila".

Naša kuća dočekuje rođendan u posebno svečanoj atmosferi zbog toga što je nedavno, tačnije 22. novembra, položen kamen temeljac za novu zgradu koju čekamo praktično od 1999. godine kada je bombardovana zgrada Televizije Novi Sad. Nova zgrada trebalo bi da bude gotova za dve godine što će biti jedan od najvažnijih događaja u novijoj istoriji Radio-televizije Vojvodine.

Jožef Klem, zamenik generalnog direktora RTV-a , naglašava da je važno da shvatimo da se "sad ne gradi samo nova zgrada nego da ćemo u novoj zgradi morati preneti jednu novu energiju, jedan novi pristup, da shvatimo kako treba da izgleda javni servis 21. veka "

Radio-televizija Vojvodine, kako se moglo čuti na svečanosti, doslovno očekuje povratak u budućnost.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

RTV slavi 68. godina kreativnosti i inovativnosti

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2017, 05:08

Radio-televizija Vojvodine danas obeležava svoj 68. rođendan. Na današnji dan 1949. počelo je emitovanje programa Radio Novog Sada, a 26 godina kasnije i Televizije Novi Sad. ..Naša medijska kuća uskoro bi trebalo da dobije novi dom, na mestu starog, porušenog u NATO bombardovanju...Dan republike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.