Prvi javni beležnici počinju sa radom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 01:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prvi javni beležnici počinju sa radom

U Srbiji danas počinju da rade prva 94 javna beležnika kojima će se građani ubuduće obavljati zbog overe ugovora, sastavljanja isprava, kao i vanparničnih sporova, kao što su ostavinski postupci.

Javnim beležnicima će se ubuduće obraćati svi kojima je potrebna overa ugovora o raspolaganju stana, prodaji stana, poklonu nepokretnosti, o razmeni nepokretnosti, ugovor o hipoteci, ugovor o doživotnom izdržavanju, ugovor o raspodeli imovine za života, bračni ugovor i sporazum >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << supružnika o deobi njihove zajedničke imovine.

Za notarsku uslugu građani će ići u notarijalnu kancelariju koja će biti obeležena posebnom tablom na zgradi u kojoj se kancelarija nalazi, a njihov rad kontrolisaće Javnobeležnička komora.

Prvi notari počinju sa radom na području 32 osnovna suda, a u onim sudovima gde nema javnih beležnika građani će moći da se obrate organima lokalne samouprave.

Planom Ministarstva pravde u Srbiji bi trebalo da bude imenovano 350 javnih beležnika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.