Kako protiv zavisnosti od interneta?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Feb.2018, 10:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako protiv zavisnosti od interneta?

Crveni krst Stara Pazova organizovao predavanje na temu "Prevencija zavisnosti od interneta".

O zavisnosti od interneta i video igara govorio je prim. dr Ivica Mladenović, načelnik Klinike za bolesti zavisnosti Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu.

Predstavljeni su i rezultati ispitivanja sprovedeni u školama na teritoriji staropazovačke opštine, koji pokazuju da kod više od četvrtine dece postoji sumnja na zavisnost od interneta.

Stručnjaci upozoravaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na opasnosti od širenja nove vrste bolesti zavisnosti kod dece, ali i kod odraslih – zavisnosti od interneta.

Pored mnoštva dobrih strana, internet ima i negativne posledice. Smatra se svojevrsnom elektronskom drogom koja guta slobodno vreme, smanjuje radni učinak, ugrožava zdravlje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.