Poljaci zahvalni Vojvođanima na pomoći nastradalim putnicima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poljaci zahvalni Vojvođanima na pomoći nastradalim putnicima

NOVI SAD - Zamenik ambasadora Poljske u Srbiji Pavel Červinski zahvalio je danas svima koji su pomogli povređenim Poljacima posle saobraćajne nesreće 11. jula kod Inđije.

Červinski je predsedniku Izvršnog veća Vojvodine Bojanu Pajtiću uručio pismo zahvalnosti šleskog vojvode Žigmunda Lukaščika kojim se izražava velika zahvalnost zbog nesebične pomoći koju su

Vojvođani, a najpre medicinski radnici i osoblje pružili nastradalim putnicima.

Iako >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je pismo naslovljeno na Pajtića, Červinski je rekao da je ono namenjeno svima koji su požrtvovano, odgovorno i stručno pomogli unesrećenima u tom teškom udesu.

"Prijatelji se posebno lako prepoznaju u ovako nesrećnim i teškim okolnostima", rekao je Červinski.

Dodao je da su u Poljskoj kompetentnost i odgovornost u medicinskim ustanovama, kao i ljudski odnos i požrtvovanje sa kojim su povređeni pomognuti i zbrinuti primljeni sa izuzetnom zahvalnošću.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine rekao je da je to bio crn dan za celu Srbiju, ali je dodao da je zadovoljan načinom na koji su povređeni lečeni.

On je najavio da će pismo biti upućeno Kliničkom centru Vojvodine, zbog ogromnog zalaganja čitave bolnice, lekara i osoblja na zbrinjavanju povređenih.

U znak pažnje i zahvalnosti zamenik ambasadora Poljske u Srbiji predložio je organizovanje prigodnog koncerta u Novom Sadu, kojim bi bila izražena zahvalnost svima koji su pomogli unesrećenima, piše u

saopštenju.

Da podestimo: u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se 11. jula dogodila na Novom novosadskom putu kod Inđije poginulo je šest državljana Poljske, a veliki broj putnika je povređen. Pet osoba poginulo je na licu mesta, dok je jedno dete preminulo na putu za bolnicu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.