Počinje prijava kandidata za upis na Ekonomski fakultet u Subotici

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Jun.2018, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počinje prijava kandidata za upis na Ekonomski fakultet u Subotici

Na Ekonomskom fakultetu u Subotici, Univerziteta u Novom Sadu danas počinje prijava kandidata za upis studenata na 1. godinu osnovnih akademskih studija u školskoj 2018/2019. godini. 

Prijavljivanje zainteresovanih kandidata trajaće u terminu od 8 do 14 časova, na tri lokacije - 20, 21. i 22. juna na Fakultetu u Subotici i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, kao i 20. i 21. juna na Odeljenju Fakulteta u Bujanovcu.

Prijemni ispit prijavljeni kandidati imaće mogućnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << da polažu na tri lokacije, 27. juna na Fakultetu u Subotici i na Odeljenju Fakulteta u Novom Sadu, kao i 29. juna na Odeljenju Fakulteta u Bujanovcu. Ove godine kandidati su imali mogućnost da se pripremaju za polaganje prijemnog ispita kroz aktivno učestvovanje u pripremnoj nastavi, koja je bila organizovana na Fakultetu u Subotici i na Odeljenju u Novom Sadu, i uz pomoć Zbirke pitanja za polaganje prijemnog ispita, koja je dostupna na sajtu Ekonomskog fakulteta u Subotici.

Budući brucoši imaju mogućnost da konkurišu na sledeće studijske programe: Agrarna ekonomija i agrobiznis, Evropska i međunarodna ekonomija i biznis, Finansije, bankarstvo i osiguranje, Marketing, Menadžment, Računovodstvo i revizija, Trgovina i Poslovna informatika.

Kao novina koju je Ekonomski fakultet u Subotici uveo prošle godine ističe se studijski program Poslovna informatika, koji je akreditovan sa ciljem objedinjavanja informatičkih, menadžerskih i poslovno-ekonomskih znanja i veština Po završetku četvorogodišnjih osnovnih akademskih studija, studenti stiču zvanje diplomirani ekonomista, dok studenti studijskog programa Poslovna informatika stiču zvanje diplomirani poslovni informatičar.

Na prvu godinu osnovnih akademskih studija može se upisati 792 studenta (Subotica - 314, Novi Sad - 388 i Bujanovac - 90), od toga 489 studenata čije se studiranje finansira iz budžeta Republike Srbije i 303 studenta koji sami finansiraju svoje školovanje.
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Danas počinje upis budućih učitelja: Mesta za 40 brucoša

Izvor: Bor030.net, 20.Jun.2018

Pedagoški fakultet u Vranju na Visokoškolskoj jedinici u Negotinu u prvu godinu osnovnih akademskih studija upisaće ukupno 40 studenata, od kojih 25 samofinansirajućih i 15 studenata čije će se školovanje finansirati iz budžeta. Podnošenjem prijava od danas, pa do 23.juna, počinje upis nove...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.