Planinarsko društvo Naftaš: Vikend akcija na planini Dukat

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Jul.2016, 10:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Planinarsko društvo "Naftaš": Vikend akcija na planini Dukat

Planinarsko društvo "Naftaš" iz Novog Sada od 12. do 14. avgusta organizuje vikend planinarsku akciju "3. međunarodni uspon na Crnook (planina Dukat) i jedan vrh iznad Vlasinskog jezera".

Na akciju mogu da idu članovi i članice bilo kog planinarskog društva koji imaju regulisanu članarinu za 2016. godinu. Planinari sami snose svoje troškove a troškovi organizovanog prevoza u dužini od 1100 km se dele na učesnike.

Polazak iz Novog Sada je planiran u petak 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << avgusta u 14. časova. U subotu 13. avgusta učesnici će preći oko 20 km, na stazi delimično kružnog oblika, i savladati visinsku razliku od 950 m u usponu i isto toliko pri silasku.

Staza uspona na Crnook je propisno obeležena kružnim planinarskim oznakama, putokazima, stubovima i informacionim tablama.

Organizatori i ove godine učesnicima obezbeđuju besplatan smeštaj u učeničkom domu u selu Donja Ljubata. Po završetku akcije biće organizovan bogat kulturno umetnički program sa besplatnim obrokom za učesnike i prezentacijom specijaliteta ovog kraja.

U nedelju 14. avguste organozovaće se uspon na neki od vrhova iznad Vlasinskog jezera, a ako neko ne želi da pešači može se kupati u jezeru.

Povratak u Novi Sad je u nedelju 14. avgusta u kasnim večernjim satima.

Detaljnije informacije o akciji, potrebnoj opremi i troškovima, mogu se pronaći na zvaničnoj interenet prezentaciji Planinarskog društva "Naftaš".

Planina Dukat prostire se na krajnjem jugoistoku Srbije, u oblasti Krajište, između planina Bele vode i Besne kobile. Istoimeni prvenac – dominantni vrh Crnook (1881 m), kupolikog oblika, predstavlja izuzetno lep vidikovac, a i sam se može uočiti sa velikih razdaljina u Srbiji, Bugarskoj i Makedoniji.

Akciju se organizuje u saradnji sa SPK "Vlasina" iz Surdulice i SD "Mladost" iz Bosilegrada.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

U subotu akcija pešačenja "Nemarkiranim stazama Fruške gore"

Izvor: Radio 021, 13.Jul.2016

Planinarsko društvo "Naftaš" u subotu 16. jula organizuje jednodnevnu planinarsku akciju "Nemarkiranim stazama Fruške gore"...Ruta će biti: Beočin selo - Crveni čot - Cincarskoj ćupriji - potok Rosovo - 3 vodopada - Anatema - Crveni čot - Beočin selo. Staza je izuzetno lepa i atraktivna...Polazak...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.