Patrijarh sa Vučevićem o fondu Privrednik i Zemlji živih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021, 10:49

Patrijarh sa Vučevićem o fondu Privrednik i Zemlji živih

Patrijarh srpski Porfirije razgovarao je danas u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu sa gradonačelnikom Novog Sada Milošem Vučevićem, a posebna pažnja bila je posvećena nastavku podrške humanitarnom fondu Privrednik, kao i unapređenju rada zajednice Zemlja živih.

Fond Privrednik, kojim rukovodi patrijarh, pomaže školovanje mladih i darovitih učenika i studenata čije porodice nisu u mogućnosti da im obezbede nastavak školskog i visokoškolskog obrazovanja, saopštila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je SPC.

Jednaka pažnja posvećena je i unapređenju rada Zajednice Zemlja živih, koja, po rečima patrijarha Porfirija, "predstavlja pruženu Božju ruku svima onima koji se osećaju promašenim, neostvarenim, umornim, razočaranim, zavisnicima od opijata, kao i nezavisnicima, tužnim i siromašnim u srcu".

U srdačnom razgovoru Porfirije i Vučević sagledali su i dosadašnju plodotvornu ličnu i službenu saradnju koja je uvek, kako se navodi, bila na dobro Crkvi i zajednici.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.