Vučević u Šapcu o značaju Fruškogorskog koridora

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Apr.2021, 15:08

Vučević u Šapcu o značaju Fruškogorskog koridora

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Šabac gde se sastao gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem, a dominantna tema razgovora bio je kapitalni saobraćajni infrastrukturni projekat izgradnje Fruškogorskog koridora.

Fruškogorski koridor treba da spoji naša dva grada, ali i da bolje saobraćajno poveže celo Podrinje. Evo i sada smo se uverili da se dugo prolazi kroz sremska sela, pa se i tako vidi veliki značaj saobraćajnice koja će smanjiti protok saobraćaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kroz naseljena mesta i učiniti putovanje na tim relacijama bržim i bezbednijim. Partneri iz Azerbejdžana rade deonicu Ruma-Šabac, a očekujem da će predsednik Republike 1. maja prisustvovati obeležavnju početka izgradnje Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerima. Radovi kreću sa novosadske strane Fruške Gore, probijaju se tunelske cevi i to će biti najduže tunelske cevi u Srbiji. Siguran sam da će se za 3, 4 godine stizati od Šapca do Novog Sada za pola sata – naglasio je gradonačelnik Vučević.

Zvaničnici su takođe razgovarali o pitanjima iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite i ekologije.

Zadovoljstvo mi je što od čoveka koji je najduže na čelu Novog Sada i ima veliko iskustvo mogu da dobijem savete u vezi sa funkcionisanjem tako velikog grada kao što je Šabac. Početak radova na izgradnji Fruškogorskog koridora za Grad Šabac mnogo znači, jer ćemo nakon završetka tog projekta brzo stizati i do Beograda i do Novog Sada. Razgovarali smo i o projektima lokalnog značaja koji će doći kao investicije u našu industrijsku zonu, kao i o zapošljavanju sugrađana – izjavio je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

GRADONAČELNIK NOVOG SADA U POSETI ŠAPCU: Vučević i Pajić o značaju Fruškogorskog koridora

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021

Zvaničnici dva grada su razgovarali o pitanjima iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite i ekologije..Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Šabac gde se sastao gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem, a dominantna tema razgovora bio je kapitalni saobraćajni infrastrukturni...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.