GRADONAČELNIK NOVOG SADA U POSETI ŠAPCU: Vučević i Pajić o značaju Fruškogorskog koridora

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Apr.2021, 15:20

GRADONAČELNIK NOVOG SADA U POSETI ŠAPCU: Vučević i Pajić o značaju Fruškogorskog koridora

Zvaničnici dva grada su razgovarali o pitanjima iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite i ekologije

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je danas Šabac gde se sastao gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem, a dominantna tema razgovora bio je kapitalni saobraćajni infrastrukturni projekat izgradnje Fruškogorskog koridora.

- Fruškogorski koridor treba da spoji naša dva grada, ali i da bolje saobraćajno poveže celo Podrinje. Evo i sada smo se uverili >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da se dugo prolazi kroz sremska sela, pa se i tako vidi veliki značaj saobraćajnice koja će smanjiti protok saobraćaja kroz naseljena mesta i učiniti putovanje na tim relacijama bržim i bezbednijim - kazao je Vučevi.

Dodao je da partneri iz Azerbejdžana rade deonicu Ruma-Šabac, te da očekuje da će predsednik Republike 1. maja prisustvovati obeležavnju početka izgradnje Fruškogorskog koridora sa kineskim partnerima.

- Radovi kreću sa novosadske strane Fruške Gore, probijaju se tunelske cevi i to će biti najduže tunelske cevi u Srbiji. Siguran sam da će se za 3, 4 godine stizati od Šapca do Novog Sada za pola sata - naveo je gradonačelnik.

Zvaničnici su takođe razgovarali o pitanjima iz oblasti kulture, sporta, socijalne zaštite i ekologije.

- Zadovoljstvo mi je što od čoveka koji je najduže na čelu Novog Sada i ima veliko iskustvo mogu da dobijem savete u vezi sa funkcionisanjem tako velikog grada kao što je Šabac - rekao je Pajić.

Kako je naveo, početak radova na izgradnji Fruškogorskog koridora za Grad Šabac mnogo znači, jer će nakon završetka tog projekta brzo stizati i do Beograda i do Novog Sada. "Razgovarali smo i o projektima lokalnog značaja koji će doći kao investicije u našu industrijsku zonu, kao i o zapošljavanju sugrađana", izjavio je Pajić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučević: "Fruškogorski koridor treba da spoji naša dva grada"

Izvor: B92, 27.Apr.2021, 10:11

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević posetio je juče Šabac gde se sastao gradonačelnikom Aleksandrom Pajićem, a dominantna tema razgovora bio je kapitalni saobraćajni infrastrukturni projekat izgradnje Fruškogorskog koridora..."Fruškogorski koridor treba da spoji naša dva grada, ali i da...

Nastavak na B92...

Vučević: Izgradnja Fruškogorskog koridora počeće 1. maja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Apr.2021

Izgradnja Fruškogorskog koridora počeće 1. maja, potvrdio je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Kako je rekao tunel će počinjati u delu penjanja, odnosno spuštanja na Iriški venac..."Počeće probijanje tunelske cevi, najduže tunelske cevi u Srbiji, mislim da je oko 3,5 kilometara, da...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.