Osnovac iz Beograda zaražen koronom, dolazio u školu bez simptoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020, 09:27

Osnovac iz Beograda zaražen koronom, dolazio u školu bez simptoma

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik pozitivan na koronavirus, prenose mediji.

On je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima.

Informaciju da je učenik pozitivan na virus potvrdila je direktorka škole Marija Čekanović i rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

"Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na virus korona. Što se >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao", kratko je rekla direktorka.

Direktorka škole kaže za Tanjug da je o tome obavestila roditelje ostale dece, da su obaveštene sve nadležne institucije, kao i da su preduzete mere prema uputstvu Ministarstva prosvete.

Navodi da u školi preduzete sve mere prevencije kada su učenici dolazili 1. i 2. juna, da su bile postavljene dezobarijere, da je u učionicama bilo po devet učenika i da su bili na propisanoj udaljenosti.

"Učenik nije imao nikakve simptome kada je dolazio u školu. Prvo je njegova mama dobila temperaturu, a zatim i on, testirali su se i pozitivni su na virus korona. Učenik više nema nikakve simptome", pojasnila je direktorka.

Upitana da li su testirana i ostala deca koja su sa njim bila u kontaktu , ona je rekla da je preporuka da se testiraju svi njegovi kontakti.

Kako kaže, očekuje dalje instrukcije od Ministarstva prosvete kad je reč o organizaciji završnog ispita.

"Uradićemo sve u najboljem interesu dece", zaključila je ona.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.