Virus ušao u beogradsku osnovnu školu - zaraženi učenik bio na pripremnoj nastavi

Izvor: B92, 09.Jun.2020, 08:25

Virus ušao u beogradsku osnovnu školu - zaraženi učenik bio na pripremnoj nastavi

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik pozitivan na koronavirus, prenose mediji.

On je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima.

Ovu informaciju podelila je majka jednog od učenika koji je, zajedno sa pozitivnim dečakom, prisustvovao pripremi.

"Nakon što je priprema završena, rečeno nam je da je jedan od učenika pozitivan na virus korona. I njegova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << majka je zaražena i smeštena u bolnicu. Iz škole su nas obavestili da će sva deca koja su bila u kontaktu sa zaraženom osobom morati da budu testirana, kao i da im neće biti dozvoljeno da izađu na prijemni ispit dok ne budu imali negativan test. Pokušali smo da testiramo decu, ali nam je rečeno da danas to nije moguće učiniti", rekla je ona za Blic.

Informaciju da je učenik pozitivan na virus potvrdila je direktorka škole Marija Čekanović i rekla da će se prijemni ispit održati u redovnom terminu.

"Jedan učenik i njegova majka pozitivni su na virus korona. Što se tiče prijemnog ispita, on će biti održan 17. juna, a trenutno se ispituju svi kontakti koje je zaraženi učenik imao", kratko je rekla direktorka.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Osnovac iz Beograda zaražen koronom, dolazio u školu bez simptoma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2020

U Osnovnoj školi "Vladimir Rolović" na Petlovom brdu otkriveno je da je jedan učenik pozitivan na koronavirus, prenose mediji...On je prisustvovao pripremnoj nastavi za prijemni ispit iz srpskog jezika i bio u kontaktu sa vršnjacima...Informaciju da je učenik pozitivan na virus potvrdila je direktorka...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.