Na pomolu konstituisanje Zajednice stonoteniskih klubova saveznih liga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na pomolu konstituisanje Zajednice stonoteniskih klubova saveznih liga

Ono šta se pričalo prethodnih meseci, a posebno na poslednjoj Skupštini Stonoteniskog saveza Srbije, dobiće svoj epilog 22. decembra u Novom Sadu. "Zajednica stonoteniskih klubova saveznih liga" koja, za sada, postoji samo na papiru (APR) trebalo bi da bude konstituisana na izbornoj Skupštini. Ta prva redovna sednica Zajednice SKSL (skraćeno ime) održaće se trećeg, poslednjeg dana tradicionalnog međunarodnog Novogodišnjeg turnira na SPENS-u.

Osnivači Zajednice SKSL Dmitar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Majstorović, Miodrag Grandić i Imre Pete su održali više radnih sastanaka sa zainteresovanim klubovima Super i Prve lige Srbije povodom uloge koju bi Zajednica trebalo da ima u budućnosti, a što je podržao i predsednik našeg saveza Aleksandar Karakašević na redovnoj sednici Skupštine STSS održane 26. septembra ove godine u Zrenjaninu.

"Zajednica je formira kako bi bila partner Stonoteniskom savezu Srbije, identično kakva je u fudbalu, košarci, rukometu i u ostalim sportovima. To je telo koje čine najbolji klubovi u zemlji, a koji žele da se sami pitaju oko funkcionisanja i organizovanja ligaških takmičenja. Mi nismo izmislili ništa novo, to je nešto što se pokazalo kao dobar model u našim najpopularnijim sportovima, a uostalom to je već bila praksa u stonom tenisu pre mnogo godina", kaže tvorac Zajednice Dmitar Majstorović, inače predsednik zrenjaninskog Banata, šestostrukog prvaka Srbije.

Članovi Skupštine mogu biti samo klubovi Super i Prve lige Srbije, a predsednik Zajednice samo iz redova predsednika klubova.

"Naš Statut je skoro identičan kao i fudbalski. Urađen je na samo nekoliko strana sa vrlo jasnim odredbama. Tu nema nejasnih stvari, sve je jasno. Skupština ima najveće ingerencije. Ona donosi ključne odluke koje se prvenstveno tiču sistema, propozicija takmičenja i sportskih pravila, a Izvršni odbor kao što mu naziv to i kaže izvršava zaključke Skupštine koji se donose demokratskim putem, odlukama većine", ističe predsednik novosadskog Radničkog, vicešampiona Srbije za muškarce, Miodrag Grandić.

Majstorović i Grandić, ugledni privrednici iz Zrenjanina, odnosno Novog Sada ističu da će uloga Zajednice biti ne samo da vodi takmičenje Super i Prve lige, već i da ga unapredi.

"Lako je voditi takmičenje, ali kako ga unaprediti? To će biti tema koju moramo da dobro osmislimo do početka sledeće sezone, a taj posao ćemo krenuti da radimo odmah, po konstituisanju organa. Kada usvojimo najbolji model koji donosi kvalitet, neizvesne mečeve koji se igraju u najboljim mogućim uslovima, onda ćemo biti privlačniji za sponzore, a ako dobijemo sponzore, onda će klubovima biti finansijski lakše da formiraju kvalitetnije ekipe. To je jedan ciklus koji je uzajamno povezan i to je glavni zadatak koji treba da uradimo", dodaje Majstorović, a Grandić nastavlja.

"Stonoteniskom savezu Srbije će biti lakše kada zna da ima partnera koji se stara o jednom delu aktivnosti iz delokruga granskog saveza. Pogledajte samo fudbal. Imaju generalnog sponzora, zaradu od TV prava, klubovi su se infrastrukturno podigli, povezani su sa zahtevima Evrope. Naravno da mi ne možemo da se merimo sa fudbalom, ali možemo da pokušamo da primenimo model od najpopularnijeg sporta", završava Grandić.

Za prvu redovnu izbornu sednicu Skupštine koja će se održati 22. decembra u Novom Sadu svim klubovima Super i Prve lige Srbije su poslati materijali, a predlozi sa imenima kandidata šalju se do 12. decembra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.