Kulturopolis: Kako danas izgleda slikarska scena Kovačice

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Dec.2021, 12:49

"Kulturopolis": Kako danas izgleda slikarska scena Kovačice

2021. je godina jubileja - dve decenije od smrti Zuzane Halupove, najpoznatije predstavnice naivnog slikarstva u svetu i ambasadorke UNICEF-a, i 25 godina od smrti Martina Jonaša, jednog od najistaknutijih naivnih slikara.

Kovačicu je nedavno napustila i prva žena koja se bavila naivnim slikarstvom u bivšoj Jugoslaviji, Alžbeta Čižikova.

Kako lokalna slikarska scena izgleda danas i kada će Kovačica dobiti dugonajavljivanu galeriju koja bi zadovoljila prostorne >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << potrebe umetnika, tema je emisije "Kulturopolis."

Emisiju možete poslušati u 22.12hna RNS1 i uživo na http://rtv.rs/sr_ci/ uživo ili na odloženom slušanju: https://media.rtv.rs/sr_ci/kulturopolis/69111.

Autorka: Ivana Maletin Ćorilić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.