Ko je kriv za kašnjenje radova na Žeželju?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2014, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ko je kriv za kašnjenje radova na Žeželju?

Povodom izjave ministarke građevine Zorane Mihajlović da je Pokrajinska vlada kriva zbog kašnjenja nastavka radova u izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu, pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman kazao je za Radio Novi Sad da tvrdnja ministarke nije tačna.

"Apsolutne su netačne tvrdnje ministarke Mihajlović. Pokrajina blagovremeno i u punom iznosu uplaćuje sve iznose koje se tiču gradnje Žeželjavog mosta. Nisam siguran ko duguje. Znam da je potpisan neki čudan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aneks ugovora bez ugovarača o povećanju cene" izjavio je Radoman.

Kako kaže, Pokrajinska vlada je u rebalansu buždeta rezervisala novac za tu namenu. Ali po potrebi, Pokrajina će tražiti kompletnu dokumentaciju o tome zašto je povećana cena gradnje mosta.

"Umesto da izvođač plaća penale zbog kašnjenja, Železnice Srbije su, bez saglasnosti Grada i Autonomne pokrajine Vojvodine, odobrile povećanje cene" tvrdi Radoman.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas da stvar sa izgradnjom Žeželjevog mosta u Novom Sadu "definitivno škripi u Pokrajinskoj vladi".

"Mi pišemo iz dana u dan i molimo. Obaveza Pokrajinske vlade je da isplati i plate i jedan deo novca. Ukoliko to ne urade Žeželjev most ne može da počne da se radi", rekla je Mihajlović i dodala da su radovi mogli da počnu već pre mesec dana.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.