31. oktobar  2014. 13.58  | Izvor: RTV

Ko je kriv za kašnjenje radova na Žeželju?

NOVI SAD -

Povodom izjave ministarke građevine Zorane Mihajlović da je Pokrajinska vlada kriva zbog kašnjenja nastavka radova u izgradnji Žeželjevog mosta u Novom Sadu, pokrajinski sekretar za finansije Zoran Radoman kazao je za Radio Novi Sad da tvrdnja ministarke nije tačna.

"Apsolutne su netačne tvrdnje ministarke Mihajlović. Pokrajina blagovremeno i u punom iznosu uplaćuje sve iznose koje se tiču gradnje Žeželjavog mosta. Nisam siguran ko duguje. Znam da je potpisan neki čudan aneks ugovora bez ugovarača o povećanju cene" izjavio je Radoman.

Kako kaže, Pokrajinska vlada je u rebalansu buždeta rezervisala novac za tu namenu. Ali po potrebi, Pokrajina će tražiti kompletnu dokumentaciju o tome zašto je povećana cena gradnje mosta.

"Umesto da izvođač plaća penale zbog kašnjenja, Železnice Srbije su, bez saglasnosti Grada i Autonomne pokrajine Vojvodine, odobrile povećanje cene" tvrdi Radoman.

Ministarka Zorana Mihajlović izjavila je danas da stvar sa izgradnjom Žeželjevog mosta u Novom Sadu "definitivno škripi u Pokrajinskoj vladi".

"Mi pišemo iz dana u dan i molimo. Obaveza Pokrajinske vlade je da isplati i plate i jedan deo novca. Ukoliko to ne urade Žeželjev most ne može da počne da se radi", rekla je Mihajlović i dodala da su radovi mogli da počnu već pre mesec dana.

Broj komentara: 6

Neko  31. 10. 2014. | 15:06
Kako ko je kriv, pa advokati. Oni su ovih dana krivi za sve :-)
maxHH  31. 10. 2014. | 16:14
Hajnalka uvek nadje krivce, kad ne odradi posao kako treba. Dezurni krivci su: DS, LDP, CIA, NSA, EU, lovci, pecarosi, itd.
pax  31. 10. 2014. | 21:26
MOST CE BITI GOTOV U LIMBURGU MESECU NA SVETO NIKAD!!!! SRAMOTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Novisad  31. 10. 2014. | 22:52
Zorana ti si sramota zajedno sa ovim tvojima otkud više hrabrosti za optuživanja i obecavanja
Brane  01. 11. 2014. | 00:07
Ministarka definitivno ne poznaje materiju i sam tok gradnje mosta. Sve i da je potreban novac isplacen na vreme, radovi ne bi poceli pre mesec dana jer radnici i masine nisu tu. Dok se svi okupe i krenu da rade, treba vremena.
Sramota je sto gradnja toliko kasni i sto se vec duze vreme zloupotrebljava za jeftine politicke poene.
Bane  01. 11. 2014. | 08:16
Eto zato imamo pokrajinsku i republicku administraciju, da se optuzuju. Svu vlast opstinama!