Joković: Zabeležen porast pacijenata koji se operišu na neurohirurgiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jan.2023, 16:32

Joković: Zabeležen porast pacijenata koji se operišu na neurohirurgiji

Direktor Klinike za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije profesor Miloš Joković izjavio je danas da je zabeležen porast pacijenata koji se operišu na neurohirurgiji zbog povećanog broja malignih bolesti, lakšeg dolaženja do dijagnoze i povećanog broja operacija na kičmi zbog produženja životnog veka.

Joković je rekao za RTS da se godišnje na Klinici za neurohirurgiju operiše između 2.500 i 3.000 pacijenata, da se na operacije čeka 15, 20 dana, a da oni kojima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je potrebna hitna intervencija ne čekaju ni dan.

"U poslednjih 10 godina unapredili smo neurohirurgiju i skoro sve može da se operiše u našoj zemlji, da se ne šalju pacijenti u inostranstvo", napomenuo je Joković.

Prema njegovim rečima, pacijenti ne moraju da idu u inostranstvo ne gubeći ništa, a država dobija jer se štede veliki resursi.

Joković je istakao da je Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije jedina klinika koja leči decu od tih bolesti.

Govoreći o godišnjici, Joković je rekao da se nada rekonstrukciji Neurohirurgije, koja trenutno ima tri sale, a potrebno je šest.

Uskoro će biti obeleženo 100 godina neurohirurgije u Srbiji, a Klinika za neurohirurgiju Kliničkog centra Srbije ima višedecenijsku karijeru.

Klinika ima gama i iks nož, a u toj ustanovi godišnje se obavi više hiljada najtežih operacija glave, vrata, kičme, i na desetine hiljada pregleda.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.