JKP Čistoća pojačano radila za vreme EXIT-a (AUDIO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Jul.2022, 14:44

JKP Čistoća pojačano radila za vreme EXIT-a (AUDIO)

Nastupom ukrajinskog dua "Artbat" na Dens areni oko devet sati završen je dvadeset prvi festival EXIT. Za četiri dana nastupile su regionalne i svetske zvezde različitih muzičkih žanrova, ali je ipak bilo najviše predstavnika elektronske i hip-hop muzike, što je privuklo veoma mladu publiku. Kao i svake godine, komunalne službe radile su pojačanim kapacitetom, smeće sa tvrđave skupljaće naredne dve do tri nedelje, a iz JKP „Čistoće“ kažu da je na tvrđavi ove godine bilo više >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << od 50 tona smeća.

Dok su mlađi posetioci uglavnom oduševljeni festivalom, oni koji na najveći muzički događaj u našoj zemlji dolaze godinama kažu da se Egzit prilično promenio, usmeravajući se najviše na takozvane „komercijalne“ izvođače.

Najviše starijih posetilaca privukao je Nik Kejv, ali je prostor ispred glavne bine bio najpopunjeniji na nastupu DJ-a Kelvina Herisa.

Iako gužve na Petrovaradinskoj tvrđavi nisu bile velike, smeće koje je ostalo posle Egzita jeste. Samo danas je sakupljeno više od 12 tona 800 kilograma otpada, a portparolka Čistoće Danijela Jankov kaže da se još juče znalo da će količina biti znatno veća nego prethodne godine.

Naša sagovornica kaže da se ove godine pojavila i staklena ambalaža, što ranijih godina nije bio slučaj.

Organizatori Egzita obezbedili su i tri reciklažne stanice za pet ambalažu, plastiku i limenke, koje su bile postavljene kod Eksploziv stejdža, Akademije umetnosti i No Sleep bine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.