Institut za onkologiju Vojvodine uvodi elektronske komisije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2020, 18:08

Institut za onkologiju Vojvodine uvodi elektronske komisije

Kako bi se stvarale što manje gužve tokom pandemije, a usled proglašenja vanrednog stanja, Institut za onkologiju Vojvodine od utorka, 13. aprila, uvodi elektronske onkološke komisije. Ukoliko se taj način funkcionisanja pokaže praktičnijim, on će možda ostati praksa i nakon ukidanja vanrednog stanja, najavljuju u toj ustanovi.

U cilju bezbednosti, brzine i efikasnosti, kao i zbog toga što veliki broj obolelih u vanrednim okolnostima nema ni prevoz do Instituta, pacijenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << će se ubuduće na odabranu Onkološku komisiju prijavljivati putem imejla. Potrebno je da medicinsku dokumentaciju, adresu prebivališta i jedinstveni matični broj pošalju na jednu od imejl adresa, navode na Institutu za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

"Otvorili smo mejl adresu za tumore dojke, debelog creva itd. Slati upravo kako ste rekli, svu potrebnu dokumentaciju, komisija će tu dokumentaciju analizirati, biće donešena odluka o daljem lečenju onkološkog pacijenta, i za početak ćemo tu odluku slati kako poštom, tako i imejlom, u PDF-u sa vodenim žigom. Dakle i to će biti potpuno validan dokument za naše pacijente. Razlika je samo ta, da ukoliko je pacijent lečen na Institutu za onkologiju Vojvodine, dovoljno je dostaviti samo skeniran uput za komisiju, sve informacije mi već imamo u informacionom sistemu", objašnjava Zoran Radovanović, direktor Instituta za onkologiju u Sremskoj Kamenici.

Onkološki pacijenti i u vanrednim okolnostima moraju se operisati ili lečiti, zbog čega Institut u Kamenici, svakodnevno prima zakazane zahvate i dijagnostiku, uz pooštrene mere bezbednosti zbog pandemije. Međutim, kada su u pitanju zakazani pregledi, potrebno je da se pacijenti najave ranije, jer se trenutno obavljaju samo hitni pregledi. Takođe, dva psihologa sa Instituta, pružaju psihološku podršku, kako pacijentima koji su tamo smešteni, tako i telefonom obolelima koji su kod kuće.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.