Grafiti mržnje, policija ništa prijatnija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grafiti mržnje, policija ništa prijatnija

SUBOTICA - Republički ombudsman Saša Janković rekao je u Subotici prilikom posete Zijadu Kujoviću, na čijoj kući je ispisan grafit mržnje, da su takvi postupci neprihvatljivi.

Na zidu Kujovićeve kuće u petak je ispisan grafit - "Nož, žica, Srebrenica - muslimani, marš iz Srbije"!

Janković je, u razgovoru sa Kujovićem rekao da je došao da bi izrazio solidarnost i da pošalje poruku da je govor mržnje u Srbiji neprihvatljiv.

"Ja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sam dobio uveravanja od MUP da najintenzivnije radi na rasvetljavanju ovog slučaja. Lokalna samouprava, grad Subotica, već je obezbedila sredstva da se ova neprijatnost i ovaj govor mržnje na zidu izbrišu. Nadam se da ovakvih izolovanih slučajeva više neće biti", kazao je zaštitnik građana.

Janković je ocenio da je strah porodice Kujović logičan.

"Sigurno da građani Srbije tek treba da ojačaju, da steknu puno poverenje u nadležne organe koji se bave sa ovim. Uvek ima izuzetaka, uvek ima neprofesionalnog ponašanja", kaao je on.

Janković je sa Kujovićem razgovarao gotovo ceo sat. Na Jankovićevo pitanje o ponašanju policije, Kujović nije želeo da precizira zbog čega je nezadovaljan, ukazujući da je u prošlosti imao neprijatnosti sa policijom i da ne želi ponovo da se nađe u takvoj situaciji.

Predsednik opštine Geza Kučera obećao je ranije da će grafit biti uklonjen o trošku lokalne samouprave.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.