Fondacija Karlsberg i Dunđerski ulaže u nauku

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Mar.2015, 22:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fondacija Karlsberg i Dunđerski ulaže u nauku

Fondacija Karlsberg i Dunđerski, čiji su osnovni ciljevi ulaganje u razvoj nauke i obrazovanja u Srbiji, očuvanje kulturne baštine i zaštita životne sredine, predstavljena je večeras na svečanosti u Centralnoj zgradi Univerziteta u Novom Sadu.

Pozdravljajući goste, generalni direktor kompanije Karlsberg Srbija Gabor Bekefi podsetio je da ta firma već više od decenije investira u najrazličitije oblasti razvoja i društvenog života naše zemlje i naglasio da je nedavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osnivanje te fondacije vid nastavka procesa ulaganja.

“Osnovni cilj Karlsberg i Dunđerski Fondacije jeste očuvanje vrednosti koje su nam ostavila dvojica velikana, kroz doprinos društvu, ulaganje u razvoj zajednice i svakog njenog pojedinca“, rekao je Bekefi i dodao da nasledstva koja su ostavili Danac Jakob Jakobsen, osnivač pivare Karlsberg i Srbin Lazar Dunđerski, pre više od stotinu godina “s ponosom nastavljamo i danas”.

Osnivanjem fondacije “ostvarujemo svoju misiju da negujemo istoriju koja nas je izgradila i oblikovala, i istovremeno ulažemo u budućnost generacija koje dolaze”, istakao je Bekefi i precizirao da će jedan od oblika delovanja te fondacije biti dodela stipendija studentima i naučnim radnicima.

Predsednik Upravnog odbora Karlsberg i Dunđerski Fondacije Nikola Tanurdžić, praunuk osnivača pivare u Čelarevu Lazara Dunđerskog (1833-1917) rekao je da on, zajedno sa kompanijom Karlsberg, osnivanjem ove fondacije nastavlja dobročinstva koja su započeli njegovi čuveni preci.

“Osnivanjem fondacije Karlsberg i Dunđerski otvoreni su novi vidici u kojima ćemo budućim generacijama ostaviti u nasleđe ono što su moji preci vekovima stvarali, a što danas usmeravamo u razvoj naučnog podmlatka”, kazao je unuk predratnih veleposednika Đorđa Dunđerskog i Nikole Tanurdžića.

Na svečanosti je istaknuto da će nova fondacija, osim ulaganja u podršku nauci i obrazovanju, među ciljevima imati i podizanje svesti o aktuelnim socijalnim pitanjima, kao i brigu o zaštiti potrošača i promovisanje odgovorne konzumacije alkohola.

Proces registracije Fondacije je u toku, a očekuje se da će prvi projekti biti najavljeni u aprilu ove godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osnovana Carlsberg i Dunđerski Fondacija

Izvor: Economy.rs, 18.Mar.2015, 01:48

Na svečanosti upriličenoj u zgradi Univerziteta u Novom Sadu, juče je predstavljena Carlsberg i Dunđerski Fondacija, čiji je cilj ulaganje u razvoj nauke i obrazovanja, očuvanje kulturne baštine, zaštitu životne sredine i podizanje svesti društva o aktuelnim socijalnim problemima. Svečanosti...

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.