Fejsbuk i Tviter ne obrađuju više podatke iz Hongkonga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2020, 03:47

Fejsbuk i Tviter ne obrađuju više podatke iz Hongkonga

Kompanije Fejsbuk i Tviter obustavile su obradu državnih zahteva za korisničke podatke u Hongkongu, saopštile su danas te kompanije, nakon što je Kina donela novi zakon o nacionalnoj bezbednosti za taj poluautonomni grad.

Fejsbuk, koji takođe poseduje VocAp i Instagram, "pauzira" preglede za sve svoje usluge "u očekivanju dalje procene Zakona o nacionalnoj bezbednosti", navodi se u izjavi, prenosi Rojters.

Tviter je saopštio da je suspendovao sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahteve vlasti Hongkonga odmah nakon što je zakon stupio na snagu prošle sedmice, pozivajući se na "ozbiljnu zabrinutost" zbog njegovih implikacija. Kompanije nisu precizirale da li će se obustave primeniti i na vladine zahteve za uklanjanje sadržaja koji je stvorio korisnik njihovih usluga iz Hongkonga.

Društvene mreže često primenjuju lokalizovana ograničenja na postove koji krše lokalne zakone, ali ne i njihova pravila za prihvatljiv govor. Fejsbuk je ograničio 394 takva sadržaja u Hongkongu u drugoj polovini 2019. godine, u odnosu na osam ograničenja u prvoj polovini godine.

Tehničke kompanije već dugo slobodno posluju u Hongkongu, regionalnom finansijskom čvorištu, gde pristup internetu nije pod uticajem ograničenja koja su uvedena u kontinentalnoj Kini, a koja blokira Gugl, Tviter i Fejsbuk, podseća agencija.
Pogledaj vesti o: Facebook

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.