Druženje dece i pesnika u Gradskoj biblioteci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jun.2018, 19:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Druženje dece i pesnika u Gradskoj biblioteci

Pesma, igra, graja. Tako se ukratko mogu opisati Zmajeve dečije igre. Deca iz Osnovne škole "Dositej Obradović", imala su priliku da se u Gradskoj biblioteci druže i razgovaraju sa piscima. To je bio odličan način da zakorače u svet knjige i lepe reči.

Kad zamirišu lipe i kad se otvore kapije Zmajevih dečijih igara, Gradska biblioteka se pretvara u mesto pesme i kreativnih dijaloga. Deca pitaju, a pisci odgovaraju. Tode Nikoletić, dobitnik ovogodišnjeg Zmajevog štapa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rado im je pričao o svom detinjstvu, mladosti i stvaralaštvu.

Vesna Ćorović Butrić, spisateljica za decu i odgovorna urednica Obrazovnog programa za decu, mlade i porodicu Radio Beograda, predstavila je svoje stvaralaštvo, jer kako kaže, deca su najbolje sudije.

"Kada radite sa decom, ne možete da ostanete bez inspiracije, ne možete da ostanete bez zadovoljstva i ne možete da kažete da ne znate kako je to biti srećan. Treba biti srećan, nisu ni deca uvek srećna, ali njihova energija, njihova pitanja rađaju u nama nešto na šta se traži odgovor", kaže ona.

Druženje sa piscima u Gradskoj bibilioteci, organizovano je uz podršku lista "Maštalica", koji niz godina približava deci svet knjige.

"Mislim da deca uživaju , a svi mi koji verujemo u magiju lepe reči, verujemo da je to pravi način da deci približimo prave vrednosti, koje se upravo nalaze u knjigama", kaže Vesna Pantić, urednica lista "Maštalica".

Tako su deca zajedno sa piscima sanjala, jer to upravo čitanje omogućava. Čini se da iz tog sna, nisu želeli da se probude, ali su morali, jer ih do kraja Zmajevih dečijih igara čekaju još mnoge avanture.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.