Dok nema padavina, ekipe JKP Put saniraju zaleđene puteve

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Dec.2020, 20:37

Dok nema padavina, ekipe JKP "Put" saniraju zaleđene puteve

Dolaskom hladnijih dana, povećava se i obim posla zimske službe u gradu. Zbog toga je od juče počelo njihovo dežurstvo u prvom stepenu, što znači da je zvanično 24 časa aktivirana mehanizacija za čišćenje snega.

U slučaju da sneg krene da pada pre nego što su najavili meteorolozi, novosadska Zimska služba je u pripravnosti 24 sata, sa 38 vozila, od kojih je 25 posipača soli. Dok nema padavina, četiri ekipe JKP "Put" angažovane su na saniranju zaleđenih puteva, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prvenstveno mostova i kružnih tokova.

"Najkritičnije je ujutru, kad su ove temperature niske, svi mostovi, posebno Most slobode najkritičniji uvek bio, posebno sa sremske strane kad se pušta, tad može da dođe do proklizavanja vozila. Neće biti možda trenutno zaleđen, ali sama vlažnost je klizava, auto ne može tako lako da stane, iz tog razloga Sremci da obrate pažnju kad ulaze u Novi Sad, zaista da smanje, da prilagode brzinu uslovima na putu i da se pridržavaju pravila i saobraćajne signalizacije. Juče se desilo da je na svim kružnim tokovima bilo dosta problema, zato što je juče odjedared magla pala i iz tog razloga se kapi koje padnu na kolovoz automatski zamrzavaju", kaže Gojko Etinski, šef Zimske službe JKP "Put".

Kao deo priprema za obilnije padavine, koje se prema najavama meteorologa očekuju krajem meseca, zaposleni u Zimskoj službi raznose so obrazovnim, zdravstvenim i drugim javnim ustanovama u gradu.

Kada dođe vreme za to, prioritet za tretiranje solju imaće prometne i glavne ulice u gradu, dok će ulice trećeg prioriteta biti tretirane ukoliko se za to stvore uslovi, navode u JKP "Put

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.