Đurić: Politički lideri na Kosovu i Metohiji žele da stvore zonu neslobode

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Nov.2019, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Politički lideri na Kosovu i Metohiji žele da stvore zonu neslobode

Kritike zamenika predsednika Demokratskog saveza Kosova Avdulaha Hotija na račun inicijativa za liberalizaciju protoka ljudi, robe i kapitala na zapadnom Balkanu razotkrivaju nameru političkih aktera u Prištini da zabrane slobodu kretanja, i da samoizoluju čitavu našu južnu pokrajinu, kaže Marko Đurić, direktor Kancelarije za KiM.

U saopštenju koje je dostavljeno medijima on ocenjuje da albanski politički lideri na KiM u savremenoj Evropi uspostavljenoj na vrednostima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << slobodne trgovine i slobodnog protoka ljudi, robe i kapitala žele da stvore zonu neslobode, čime svoje birače osuđuju na ekonomsko nazadovanje i svojevoljno sebi grade imidž Evropljana drugog reda.

"Namere odgovornih političkih lidera u regionu da se zapadni Balkan politički i bezbednosno stabilizuje kroz unapređenje ekonomske saradnje imaju otvorenu podršku iz uticajnih centara u EU i nemaju nikakve veze sa izmaštanim geostrateškim teorijama zavere kojima Hoti nastoji da zarazi sopstvene birače", navodi Đurić.

On u saopštenju kaže i da je neverovatno da u 21. veku neko ko se izdaje za ozbiljnog političara veruje da je moguće jedan kolektiv i teritoriju ograditi zidom od ostatka sveta.

"To samo dokazuje da albanskim liderima na Kosovu i Metohiji nedostaje najelementarnija doza zrelosti i dalekovidosti, a najveću štetu zbog toga trpeće njihov narod", zaključuje Đurić.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Hoti kritikuje "mini Šengen", Đurić: Albanskim liderima nedostaje zrelosti

Izvor: RTS, 13.Nov.2019

Avdulah Hoti, zamenik predsednika Demokratskog saveza Kosova, kaže da balkanski "mini Šengen" nije u kosovskom interesu, jer bi to "onemogućilo reciprocitet sa Beogradom" i omogućilo "dolazak srpskih zvaničnika na kosovsku teritoriju radi sprovođene kampanje protiv Prištine". Marko Đurić...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.