Deca iz Obrenovca i Krupnja dobila knjige i sveske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014, 23:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Deca iz Obrenovca i Krupnja dobila knjige i sveske

Čelnici UNICEF-a i Ministarstva prosvete uručili su danas u Obrenovcu 4.937 kompleta udžbenika i 5.600 svesaka namenjenih učenicima devet obrenovačkih osnovnih škola i jedne u Krupnju, koji su u maju bili zahvaćeni poplavama.

Donacija je obezbeđena zahvaljujući finansijskoj podršci Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Denjub fuds grupe (DFG), navodi se u saopštenju UNICEF-a.

Besplatne udžbenike i sveske za škole u Obrenovcu i Krupnju uručili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << su ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić, direktor UNICEF-a u Srbiji Mišel Sen-Lo i predstavnica Denjub fuds grupe Svetlana Glumac.

"Veoma sam zahvalan UNICEF-u na tom dragocenom poklonu za decu koja su proletos prošla kroz vrlo težak period, i koja se možda i dalje suočavaju sa posledicama poplava. Takođe, želim da zahvalim na svoj ostaloj pomoći koju nam je ova organizacija pružila onda kada nam je pomoć bila više nego neophodna", rekao je Verbić i učenicima poželeo srećan početak školske godine, kao i da dobro iskoriste te knjige.

U većini područja koja su pogođena poplavama početak školske godine predstavlja izazov, jer je značajan broj objekata oštećen, a mnogim učenicima su udžbenici stradali.

UNICEF je, u saradnji sa Ministarstvom, napravio procenu štete i potreba u obrazovnom sistemu i obezbeđuje neophodnu pomoć.

Porodicama iz poplavljenih područja, koje su već izložene značajnim finansijskim izdacima, potrebna je podrška za povratak dece u školu. Pomoć ove vrste je veoma važna, ali to međutim, ne bi bilo moguće bez naših partnera kao što Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i Denjub fuds grupe, rekao je Sent-Lo.

Direktorka korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe Svetlana Glumac istakla je zadovoljstvo što kompanije "Imlek", "Bambi" i "Knjaz Miloš" pomažu da se život dece iz opština pogođenim poplavama normalizuje i da im se omogući normalan nastavak školovanja.

Donaciju su u ime škola i učenika primili predsednik gradske opštine Obrenovac Miroslav Čučković, i direktorka OŠ Posavski partizani Vesna Ješić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.