Obrenovac: Ministar uručio udžbenike osnovcima

Izvor: Blic, 01.Sep.2014, 18:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obrenovac: Ministar uručio udžbenike osnovcima

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić uručio je danas udžbenike učenicima osnovne škole "Posavski partizani" u Obrenovcu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U devet obrenovačkih osnovnih škola, koje su stradale u majskim poplavama, na poklon je stiglo ukupno 4.937 kompleta udžbenika, kao i radne sveske za 5.600 učenika.

Udžbenici su nabavljeni zahvaljujući UNICEF i finansijskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << podršci Švajcarske agencije za razvoj i saradnju (SDC) i Denjub fuds grupe (DFG).

Sredstva za nabavku 4.937 kompleta udžbenika, kao i sveske za ukupno 5.600 učenika, pored Denjub fuds grupe, obezbedila je i Švajcarska agencija za razvoj i saradnju (SDC), saopšteno je iz DFG.

Besplatne udžbenike, radne sveske i školsku opremu učenicima u Obrenovcu, ali i Krupnju čiji su stanovnici takođe pretrpeli velike štete u poplavama, uručili su

ministar Verbić, direktor UNICEF u Srbiji Mihel Sen - Lot, i Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe.

Glumac je istakla veliko zadovoljstvo što kompanije u sastavu DFG pomažu da se život dece iz opština pogođenih poplavama normalizuje i da im se omogući normalan nastavak školovanja, saopšteno je iz Denjub fuds grupe.

„U skladu sa našim korporativnim ciljevima, DFG podržava prava dece pogođene vanrednim situacijama,a na osnovu procene potreba dece i njihovih porodica. Takođe, kao kompanija koja neguje i promoviše pozitivne vrednosti u društvu, DFG se iskreno zalaže za razvoj i unapređenje obrazovanja. Smatramo da je obrazovanje mladih jako važno i da naša zemlja, da mi svi zajedno, kao društvo, moramo kontinuirano da ulažemo u edukaciju naše dece i omladine.

Moram da istaknem, da su, tokom vanredne situacije, u trenucima kada je građanima bilo najteže, kompanije iz grupacije DFG donirale znatnu finansijsku pomoć i pomoć u robi ugroženim licima. Ali jednako kao tada, tokom poplava, i danas se svi zajedno moramo boriti da se normalan život vrati u punom kapacitetu, u svim područjima pogođenim polavama. To se naročito odnosi na život dece, koja su naša budućnost.Upravo zato, DFG će nastaviti da pruža stalnu podršku deci i omladini i nastojaće da ih podrži u njihovom radu, stvaralištu i daljem obrazovanju“, zaključila je Glumac, saopšila je DFG.

Verbić je zahvalio UNICEF i poželeo učenicima srećan početak školske godine i da dobro iskoriste knjige.

UNICEF je, u saradnji sa Ministarstvom, napravio procenu štete i potreba u obrazovnom sistemu u područjima koje su bila zahvaćena poplavama i obezbeđuje neophodnu pomoć, navodi se u saopštenju.

Donaciju su u ime škola i učenika primili predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktorka te osnovne škole Vesna Ješić.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deca iz Obrenovca i Krupnja dobila knjige i sveske

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Sep.2014

Čelnici UNICEF-a i Ministarstva prosvete uručili su danas u Obrenovcu 4.937 kompleta udžbenika i 5.600 svesaka namenjenih učenicima devet obrenovačkih osnovnih škola i jedne u Krupnju, koji su u maju bili zahvaćeni poplavama...Donacija je obezbeđena zahvaljujući finansijskoj podršci Švajcarske...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.