Udžbenici za osnovce iz Obrenovca

Izvor: 24sata, 01.Sep.2014, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udžbenici za osnovce iz Obrenovca

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić uručio je danas udžbenike učenicima osnovne škole "Posavski partizani" u Obrenovcu, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

U devet obrenovačkih osnovnih škola, koje su stradale u majskim poplavama, na poklon je stiglo ukupno 4.937 kompleta udžbenika, kao i radne sveske za 5.600 učenika.

Udžbenici su nabavljeni zahvaljujući UNICEF i finansijskoj podršci Švajcarske agencije za razvoj i saradnju i Denjub >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << fuds grupe.

Besplatne udžbenike, radne sveske i školsku opremu učenicima u Obrenovcu, ali i Krupnju čiji su stanovnici takođe pretrpeli velike štete u poplavama, uručili su ministar Verbić, direktor UNICEF u Srbiji Mihel Sen - Lot, i direktorka korporativnih i regulatornih poslova Denjub fuds grupe Svetlana Glumac.

Verbić je zahvalio UNICEF i poželeo učenicima srećan početak školske godine i da dobro iskoriste knjige.

UNICEF je, u saradnji sa Ministarstvom, napravio procenu štete i potreba u obrazovnom sistemu u područjima koje su bila zahvaćena poplavama i obezbeđuje neophodnu pomoć, navodi se u saopštenju.

Donaciju su u ime škola i učenika primili predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković i direktorka te osnovne škole Vesna Ješić.

Nastavak na 24sata...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obrenovac: Ministar uručio udžbenike osnovcima

Izvor: Blic, 01.Sep.2014

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srđan Verbić uručio je danas udžbenike učenicima osnovne škole "Posavski partizani" u Obrenovcu, saopštilo je Ministarstvo prosvete...U devet obrenovačkih osnovnih škola, koje su stradale u majskim poplavama, na poklon je stiglo ukupno 4.937 kompleta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.