DRI: Nismo se bavili odnosom između banaka i klijenata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Sep.2017, 08:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

DRI: Nismo se bavili odnosom između banaka i klijenata

Državna revizorska institucija (DRI) nije se bavila poslovnom politikom banaka ni odnosom između banaka i klijenata prilikom revizije pravilnosti poslovanja Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita (NKOSK), izjavio je državni revizor Radoslav Sretenović za današnju "Politiku".

"Bavili smo se poslovima koji su u nadležnosti NKOSK i tu smo utvrdili da su 22 zaposlena, po odluci Upravnog odbora, oslobođena plaćanja premije osiguranja. Nismo ulazili u odnos između >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << banaka i klijenata", rekao je Sretenović.

Kako je dodao, DRI je dao preporuku NKOSK-u da prekinu sa ovakvom praksom, što su oni i učinili.

Prema izveštaju DRI iz 2014. godine, NKOSK je stavila svoje zaposlene u privilegovan položaj u odnosu na ostale građane, jer im je odlukom UO omogućila da bez nadoknade osiguraju svoje pozajmice, čime je prihod korporacije umanje za 5,5 miliona dinara.

Sretenović, međutim, nije želeo da komentariše prvostepenu odluku Trećeg osnovnog suda u Beogradu, koji je u jednom slučaju presudio da je naplaćivanje polise osiguranja kredita kod NKOSK-a građanima nezakonito.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rade u NKOSK pa im opraštali osiguranje za stan

Izvor: B92, 06.Sep.2017

Beograd -- Državna revizorska institucija nije se bavila poslovnom politikom banaka ni odnosom između banaka i klijenata prilikom revizije pravilnosti poslovanja NKOSK..."Bavili smo se poslovima koji su u nadležnosti NKOSK i tu smo utvrdili da su 22 zaposlena, po odluci Upravnog odbora, oslobođena...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.