Crvena tečnost izlila se u Dunav na Keju u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2015, 13:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Crvena tečnost izlila se u Dunav na Keju u Novom Sadu

Veća količina nepoznate crvene tečnosti izlila se oko 11 sati iz kanalizacije u Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova.

Kako za 021.rs kažu u "Vodovodu i kanalizaciji", njihova ekipa je na terenu, uočila je da curi crvena voda i obavestiće o tome inspekcije.

"Naši radnici su uočili ovu pojavu. Na ispustu se voda svakako automatski uzorkuje, ali je poslata i ekipa iz laboratorije "Vodovoda" da proveri", navode za 021 u tom preduzeću
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Vodovod" je obavestio sanitarnu inspekciju, kao i Službu komunalne higijene u Institutu za javno zdravlje Vojvodine, koja kontroliše i vodu u Dunavu.

"Obaveštene su sve nadležne službe, a biće izvršen i uvid u registar zagađivača, kako bi se, eventualno, kada bude poznato poreklo materije koja je obojila vodu, došlo do nekog zaključka. Laboratorija je uzela uzorke, a na teren je, po našim saznanjima, poslata i ekipa Instituta za javno zdravlje", dodaju u Vodovodu.

Rezultati testiranja biće poznati tek od nedelje.

Vučević: Uutvrditi odgovornost

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević zatražio je hitnu reakciju nadležnih preduzeća i inspekcija, kao i konkretno utvrđivanje odgovornosti za slučaj izlivanja nepoznate tečnosti u Dunav.

"Zahtevam da se u što kraćem roku građanima Novog Sada objasni pojava koja je stvorila nemir i nedoumice među Novosađanima i da preduzeća i inspekcije nadležne za reku Dunav ukažu na odgovorna lica. Zdravlje Novosađana je na prvom mestu, a neophodno je brzo reagovati kako bi se utvrdio nivo zagađenosti vode, tog važnog resursa koji svi u gradu delimo i koristimo ", poručio je novosadski gradonačelnik.

Do sada su radnici JKP „Vodovod i kanalizacija" poslali uzorke na analizu i preduzeli sve što je na gradskom nivou nadležnosti, ali je važno brzo delovati i utvrditi sveobuhvatne činjenice vezane za taj slučaj. Sada je neophodno da JVP "Vode Vojvodine" koje ima nadležnost nad vodnim resursima u AP Vojvodini, zatim pokrajinska sanitarna inspekcija, kao i Služba komunalne higijene u Institutu za javno zdravlje Vojvodine - koji osim pijaće vode, kontroliše i vodu u Dunavu, preduzmu hitne radnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šta se to crveni u Dunavu? (FOTO)

Izvor: Mondo, 24.Jul.2015

Veća količina nepoznate crvene tečnosti izlila se oko 11 sati iz kanalizacije u Dunav, u blizini Žeželjevog mosta, preko puta Ulice Marka Miljanova...Foto: Tanjug/ Jaroslav Pap..Kako za 021.rs kažu u "Vodovodu i kanalizaciji", njihova ekipa je na terenu, uočila je da curi crvena voda i obavestiće...

Nastavak na Mondo...

Crvena mrlja u Dunavu

Izvor: Akter, 24.Jul.2015

Veća količina crvene tečnosti izlila se danas u Dunav kod Novog Sada u blizini Žeželjevog mosta, a kako su javili lokalni mediji crvena voda izašla je iz kanalizacije..Javno preduzeće "Vodovod i kanalizacija" je sa ekipom na terenu uočila ovu pojavu i obavestila inspekciju...Javno vodoprivredno...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.