Četvoro mrtvih u pucnjavi u Kaliforniji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Nov.2019, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Četvoro mrtvih u pucnjavi u Kaliforniji

Najmanje četiri osobe ubijene su iz vatrenog oružja, a četiri su povređene na kućnoj zabavi za "Noć veštica" u gradu Orinda u Kaliforniji, saopštili su zvaničnici.

Šef policije u Orindi Dejvid Kuk izjavio je za ABC news da je u toku istraga o višestrukom ubistvu.

Šerifova kancelarija objavila je na Tviteru da radi na slučaju, ali nije navela broj žrtava.

Na video snimku sa mesta događaja, koji je objavila televizija KGO, vidi se kako medicinski >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << radnici unose nekoliko pacijenata u vozila Hitne pomoći, dok drugi šepaju, prenosi AP.

Pucnjava u Čikagu, teško povređena devojčica

Sedmogodišnja devojčica, u kostimu bumbara, upucana je dok je sakupljala slatkiše po kućama u Čikagu, u "Noći veštica", saopštila je policija.

Devojčica je upucana u gornji deo vrata i nalazi se u kritičnom stanju, prenosi AP i dodaje da je prostrelnu ranu leve ruke zadobio i 30-godišnji muškarac koji je prebačen u obližnju bolnicu.

Kako se navodi, pucnjava se dogodila na početku večeri, dok je devojčica hodala sa članovima svoje porodice i drugim učesnicima tradicionalnog sakupljanja slatkiša u okrugu Litl Vilidž.

Policija je saopštila da smatra da je devojčica bila slučajna žrtva, jer je primećena grupa muškaraca koja juri jednog muškarca i čuli su se pucnji.

Navodi se i da je policija uzela kamere sa okolnih zgrada kako bi proverila snimke.

U Njujorku za Noć veštica parada

Na desetine hiljada maskiranih učesnika marširalo je sinoć u 46. godišnjoj paradi za "Noć veštica" u Njujorku održanoj pod pojačanim policijskim nadzorom.

U Grinič Vilidžu započela je parada dužine oko 2,5 kilometra u kojoj je učestvovalo i više od 50 muzičkih bendova i plesača.

Bilo je dosta maskiranih u kostime Betmena i Spajdermena, kao i Džokera, prenosi AP.

U paradi može učestvovati svako ko nosi kostim.

Prisustvo policije bilo je pojačano uprkos tvrdnji da nema ozbiljnih pretnji.

Neke ulice su bile zatvorene, a policajci su bili postavljeni na svakom uglu.

Pre dve godine, dok se grad pripremao za proslavu "Noći veštica", vozač kamioneta uleteo je među pešake i bicikliste na prometnoj biciklističkoj stazi uz reku Hadson, nedaleko od rute parade, ubivši osam ljudi i teško povredivši još 11 osoba.

Parada za "Noć veštica" prvi put je održana 1973. godine, kada je lutkar koji je marširao sa porodicom dobio medijsku pažnju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOROR U ČIKAGU ZA NOĆ VEŠTICA: U pucnjavi povređena devojčica (7)! Dete ranjeno dok je skupljalo slatkiše po komšiluku!

Izvor: Kurir, 01.Nov.2019

Sedmogodišnja devojčica u kostimu bumbara upucana je dok je sakljupljala slatkiše po kućama u Čikagu, u Noći veštica, saopštila je danas policija.

Nastavak na Kurir...

Pucnjava u Noći vještica, povrijeđena djevojčica

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2019

ČIKAGO - Sedmogodišnja djevojčica u kostimu bumbara upucana je dok je sakljupljala slatkiše po kućama u Čikagu, u Noći vještica, saopštila je danas policija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.