Brnabić: Spremni smo za dijalog sa Prištinom, sačekajte da završimo izbore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Jun.2020, 16:43

Brnabić: Spremni smo za dijalog sa Prištinom, sačekajte da završimo izbore

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da Beograd nikada nije koristio bilo kakve izgovore da se dijalog ne nastavi, već upravo suprotno, uvek je spreman za razgovore i ispunjavao je svoje obaveze, za razliku od Prištine.

Ona je time prokomentarisala izjavu Hašima Tačija, koji je ranije danas rekao da je "zahvalan vladi, jer je uklonila izgovore koje je Srbija koristila da izbegne dijalog".

"Važna je istina. Beograd nikada nije koristio bilo kakve izgovore da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ne nastavi dijalog. Beograd je uvek bio za dijalog i uvek je implementirao sve postignute dogovore i sporazume", rekla je Brnabić novinarima u Ivanjici.

Sa druge strane, ističe da je Priština razgovarala, a kada se nešto dogovorilo, pod okriljem EU, to nije implementirala.

"Prešli smo i preko toga, iako insistiramo i insistiraćemo da se implementira Briselski sporazum, ali nastavili smo da razgovaramo, iako ne možemo da kažemo da razgovaramo sa partnerom koji ima naročit kredibilitet", rekla je Brnabić.

Ponavlja da Beograd, zbog bezbednosti i sigurnosti Srba na KiM, ali i zbog stabilnosti celog regiona, nikada nije tražio izgovore da ne razgovara, a onda je došlo do uvođenja taksi od 100 odsto na robu iz centralne Srbije, što je suprotno svim vrednostima.

Brnabić je istakla da od 21. novembra 2018. godine Beograd poziva da se takse ukinu.

"Odlično je što su došli do toga, uz veliku pomoć i podršku međunarodnih partnera", rekla je Brnabić.

Ona je zahvalila SAD i Ričardu Grenelu, na svemu što su, kaže, učinili da dođe do uslova da se dijalog nastavi, i EU što je postavila specijalnog predstavnika za dijalog Miroslava Lajčaka.

"Beograd je spreman za dijalog. Počećemo. Samo nemojte sada svaki dan da ponavljate to, kada od novembra 2018. godine mi govorimo šta je potrebno za nastavak razgovora. Spremni smo za dijalog, sačekajte da sada mi završimo naše prioritete, a to su građani Srbije, Ustav i izbori, koji dolaze za manje od 14 dana i nastavljamo dijalog. Nikakav problem", rekla je Brnabić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Branabić: Beograd nikada nije koristio izgovore da ne nastavi dijalog

Izvor: RTS, 08.Jun.2020

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da Beograd nikada nije koristio bilo kakve izgovore da se dijalog ne nastavi, već upravo suprotno, uvek je spreman za razgovore i ispunjavao je svoje obaveze, za razliku od Prištine. Brnabićeva je poručila i da se u Srbiji oko koronavirusa ne donose i nikada...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.