Bolji uslovi u socijalnim ustanovama na severu Banata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jul.2019, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bolji uslovi u socijalnim ustanovama na severu Banata

Do kraja godine će biti završena nova sistematizacija radnih mesta u socijalnoj zaštiti, a od naredne se mogu očekivati i nova zapošljavanja u ovom sektoru, najavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević. Prilikom obilaska socijalnih ustanova u Kanjiži i Čoki, on je najavio da će novi Zakon o platnim razrednima zaposlenima u socijali doneti i veće plate.

Novi kreveti, dušeci, klima uređaji. To su zahtevi koji su korisnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Gerontološkog centra u Kanjiži lično izneli ministru Đorđeviću, a u saradnji sa rukovodstvom centra, Ministarstvo će im izaći u susret.

"Ovim ljudima koji su ovde smešteni pre svega je potreban dobar i zdrav san. Naravno, ono što dobijaju od nas kao osoblja jeste osmeh i zadovoljstvo u radu sa njima", ističe Jelena Petrović Glišić, direktorka Gerontološkog centra u Kanjiži.

A na zahtev za još više negovatelja će moraju da se strpe, bar do kraja godine, do kada bi trebalo da se završi analiza stanja i predlog nove sistematizacije zaposlenih, koju opet finansijski treba da odobri Ministarstvo finansija.

"Za to su potrebna dodatna finansijska sredstva za plate, tako da sledeće godine nas očekuje i popunjavanje radnih mesta, sledeće godine nas očekuje nova sistematizacija", kaže Zoran Đorđević, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja

U razgovoru s rukovodstvom opštine Čoka dogovorena je izgradnja novih sedam rampi za invalide, a deca smeštena u Dnevnom boravku za decu ometenu u razvoju dobila su novi računar.

"Trudićemo se u narednom periodu da proširimo te usluge, da naši građani sa posebnim potrebama, deca sa posebnim potrebama i ugrožene kategorije stanovništva se osećaju da su ravnopravni članovi ovog društva", kaže Stana Đember, predsednica opštine Čoka.

Ministar Đorđević je za novu godinu najavio i novi Zakon o platnim razredima, koji treba svim zaposlenima u socijalnoj zaštiti da donese veće plate.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Djordjević sa predstavnicima socijalnih ustanova razgovarao o finansiranju u 2020.

Izvor: Beta, 25.Jul.2019, 15:20

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Djordjević danas je sa predstavnicima ustanova socijalne zaštite, koje su od ove godine prvi put u sistemu trezora, razgovarao o pripremi predloga finansijskog plana za 2020. godinu i istakao da veruje da će takav način funkcionisanja...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.