Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Kikindi i Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019, 14:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Kikindi i Zrenjaninu

Kikindski Dom zdravlja i Opšta bolnica organizovaće u nedelju besplatne preventivne preglede.

Merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG radiće se od 8 do 16 sati u gradskim ambulantama u ulicama Kralja Petra Prvog 106, Svetosavskoj 53 i Sterije Popovića bb. U isto vreme biće otvorene ambulante u Mokrinu i Bašaidu, dok će u Novim Kozarcima, Nakovu, Ruskom Selu i Banatskom Velikom Selu pregledi trajati od 8 do 12 sati, u Iđošu od 8 do 10, a u Sajanu od 10 do 12 >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sati.

U opštoj bolnici od 8 do 16 sati biće organizovani ultrazvučni pregledi abdomena, kontrola hormona štitaste žlezde i oftalmološki pregledi.

Besplatni preventivni pregledi u nedelju i u Zrenjaninu

U sklopu akcije koju organizuje Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u nedelju, 26. maja biće organizovani besplatni preventivni pregledi u Opštoj bolnici "Đorđe Joanović" i Domu zdravlja "Dr Boško Vrebalov" Zrenjanin za sve zainteresovane građane.

Pregledi će se vršiti u periodu od 8 do 16 časova, i to u Opštoj bolnici Zrenjanin.

- Ultrazvuk abdomena – na Radiološkom odeljenju

- Hormoni štitaste žlezde TSH i FT4 - u Biohemijskoj laboratoriji

U Domu zdravlja Zrenjanin:

- EKG, merenje krvnog pritiska i merenje šećera u krvi – u ambulantanma u Zrenjaninu: I - Trg Dositeja Obradovića bb, IV - Štrosmajerova 46/c, VIII - Reves Antala bb i IX - Koste Abraševića bb.

I u zdravstvenim stanicama u: Melencima, Elemiru, Perlezu i Ečki.

Pravo na preglede imaju i građani koji nisu zdravstveno osigurani, potrebno je poneti neki identifikacioni dokument (lična karta, pasoš, vozačka dozvola).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.