Besplatni preventivni pregledi ovog vikenda u Kliničkom centru Niš

Izvor: Megafon.co, 24.Maj.2019, 11:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatni preventivni pregledi ovog vikenda u Kliničkom centru Niš

Besplatni preventivni pregledi i ovog vikenda biće organizovani u niškom Kliničkom centru. Ministarstvo zdravlja Republike Srbije, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama širom Srbije, nastavlja ovu akciju.
U nedelju, 26. maja, od 8 do 16 sati, svi zainteresovani građani, uključujući i one koji nemaju zdravstveno osiguranje, moći će da obave besplatne preventivne zdravstvene preglede.
Šta će graćani moći da prekontrolišu? Ovog meseca, u specijalističkim ambulantama Centra >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << za radiologiju, u novoj zgradi Kliničkog centra Niš (sprat ispod Urgentnog centra), obavljaće se ultrazvučni pregledi abdomena. U specijlističkim ambulantama Klinike za očne bolesti (nekadašnja zgrada hirurških klinika), građani će moći da prekontrolišu stanje vida.
Svi zainteresovani građani će u laboratorijama Centra za medicinsku i kliničku biohemiju moći da daju krv na analizu hormona štitaste žlezde.
Svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju. Oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje. Ovo je nastavak akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, podsećaju iz KC Niš.

Nastavak na Megafon.co...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Besplatni preventivni pregledi u nedelju u Kikindi i Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Maj.2019

Kikindski Dom zdravlja i Opšta bolnica organizovaće u nedelju besplatne preventivne preglede...Merenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i EKG radiće se od 8 do 16 sati u gradskim ambulantama u ulicama Kralja Petra Prvog 106, Svetosavskoj 53 i Sterije Popovića bb. U isto vreme biće otvorene...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Vikend za ultrazvuk stomaka, proveru vida i štitaste žlezde bez uputa

Izvor: JužneVesti.com, 24.Maj.2019

Građani će u nedelju, 26. maja moći sa ili bez zdravstvene knjižice da urade ultrazvuk stomaka, proveru vida i štitaste žlezde u zdravstvenim ustanovama u Leskovcu, Vranju, Pirotu, Prokuplju i Nišu. U Svrljigu će građani moći da urade EKG, provere pritisak i nivo šećera u krvi.

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.