Bavljenjem poljoprivredom do unosnog porodičnog posla

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Apr.2018, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bavljenjem poljoprivredom do unosnog porodičnog posla

Iako je demografska slika srpskih sela loša, još se mogu naći porodice koje veruju u opstanak u ruralnim sredinama i koje se udruženim snagama za to bore. Arsićima iz Siriga poljoprivreda je unosan porodični posao.

Milan Arsić se sa svojom suprugom poljoprivredom bavi od 1989. godine. Danas, na oko devet jutara proizvode krompir, na sedam jutara pasulj, a na šest luk.

Iako bi mogao da razmišlja o penziji radni elan ga ne napušta. Ipak, svoje nade polaže u >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << mlađe naraštaje, sina i posebno unuka.

"On je kruna naših uspeha, ne samo moj, nego moje supruge i mene", rekao je Milan.

Unuk Siniša ima svega 19 godina, maturant je Poljoprivredne škole u Futogu, a za ljubav prema poljoprivredi i selu zahvaljuje dedi.

U planu ima da ove godine proširi porodični biznis na proizvodnju kupusa i cvekle, a prepreka na koju nailazi jeste nedostatak zemlje.

"Mislim da bi bilo u redu da se nama mladim poljoprivrednicima odredi jedan deo zemlje po toj ili po nekoj malo povoljnijoj ceni, da bi mogli da je uzmemo u zakup, da radimo i da širimo svoja gazdinstva i svoju proizvodnju", rekao je Siniša.

Dobra vest stiže iz Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu. I ove godine biće podsticaja za mlađe od 40 godina i to dvostruko više nego prošle godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.