Bački Jarak: Nove klupe, stolice i katedre u školi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Nov.2018, 20:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bački Jarak: Nove klupe, stolice i katedre u školi

Nove klupe, stolice, kompjuterski stolovi i katedre stigli su u osnovnu školu "Slavko Rodić" u Bačkom Jarku. Tako je 12 učionica dobilo novo ruho, a oni najmlađi koji tamo provode skoro pola dana, kažu da im je sada lepše.

Čini se da su nove klupe i stolice najviše obradovale one koji ih najčešće koriste.

"Sviđaju mi se nove klupe, volela bih da ih niko ne šrvlja i da uvek ostanu takve kakve jesu. Jako su lepe i mnogo su dobre i srećni smo što smo ih dobili. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kad neko pošvrlja klupu, ja to uvek obrišem, voleo bih da ih čuvamo. Udobne su jako i lepše nam je, lepše se igramo i sve", kažu đaci.

Opremu u vrednosti milion i po dinara, škola je dobila na javnom konkursu od Ministarstva pravde. Pored toga, škola već godinama dobija podršku od opštine Temerin.

"Opština Temerin uložila je oko 7 miliona dinara urpavo u obnovu škole Slavko Rodić. Urađena je fasada, zamenjeni su prozori, ulazna vrata, postavljan je video nadzor, postavljena nadstrešnica", kaže Maja Grković, direktorka.

Osim poboljšavanja uslova za boravak, inovacije su prisutne i u pristupu obrazovanju. To dokazuju i brojne sekcije poput likovne, planinarske ili pop-rok sekcije. U prvom i petom razredu organizuje se i projektna nastava, te su jednom prilikom đaci sa svojim učiteljicama napravili turšiju za svoje drugare u boravku.

"Potrebno je da nam se uradi laminat u određenim prostorijama, tako da su nastavnici matematike, uradili projekat da deca premere i izmere svu kvadraturu i da na kraju dobijemo uređenu učionicu", kažu.

Na ovom stepeništu ispisane su najčešće jezičke nedoumice do kojih se došlo upravo anketiranjem đaka. Ovako učenici na zanimljiv i lak način uče srpski pravopis.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.