AP Vojvodina kupila imovinu AD ’’Petar Drapšin’’

Izvor: Blic, 05.Feb.2018, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

AP Vojvodina kupila imovinu AD ’’Petar Drapšin’’

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisao je danas u ime Vlade Vojvodine ugovor o kupoprodaji nepokretne imovine AD ’’Petar Drapšin’’ iz Novog Sada vredne oko 50 miliona dinara sa stečajnim upravnikom te firme Predragom Stojkovićem.

Kako je najavio Mirović, u prostorijama AD ’’Petar Drapšin’’ svoj rad nastaviće Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama čiji je osnivač Vlada Vojvodine i koji se finansira iz pokrajinskog budžeta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ovo je bio važan posao za AP Vojvodinu. Mi smo uspeli da za nešto više od 50 miliona dinara po početnoj ceni ova imovina postane vlasništvo građana AP Vojvodine koju će koristiti Edukativni centar. Glavni cilj Pokrajinske vlade jeste ubrzan ekonomski razvoj a tome, kroz jedan deo svojih poslova, doprinosi i Edukativni centar - istakao je Mirović nakon potpisivanja kupoprodajnog ugovora.

On je dodao da je Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama zabeležio izuzetne rezultate za protekle tri godine jer se u njemu na godišnjem nivou obuči preko 2.000 polaznika.

- Cilj Edukativnog centra je prevencija dugoročne nezaposlenosti, stručno usavršavanje i pomoć u sticanju novih znanja i veština radi lakšeg poslovanja. Obuke su besplatne za sva nezaposlena lica sa teritorije AP Vojvodne koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Za lica koja nisu sa teritorije Grada Novog Sada smeštaj je besplatan – objasnio je Mirović.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nekad gigant, sada centar za edukaciju

Izvor: B92, 06.Feb.2018, 12:30

Novi Sad -- Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisao je ugovor o kupoprodaji nepokretne imovine AD "Petar Drapšin" u stečaju iz Novog Sada...Na osnovu ugovora Vlada AP Vojvodine postaje vlasnik tih objekata, a njih će koristit Edukativni centar, koji je osnovan za obuke u radnim i profesionalnim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.