Pokrajina kupila imovinu Petra Drapšina za potrebe Edukativnog centra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2018, 12:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pokrajina kupila imovinu "Petra Drapšina" za potrebe Edukativnog centra

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović potpisao je danas ugovor o kupoprodaji nepokretne imovine između AD "Petar Drapšin" u stečaju i Pokrajinske vlade sa stečajnim upravnikom Predragom Stojkovićem.

Osnivač Edukativnog centra za obuke u profesionalnim i radnim veštinama je Pokrajinska vlada. Obuke se finansiraju iz budžeta Autonomne pokrajine Vojvodine.

"Ovo je bio važan posao za AP Vojvodinu, mi smo uspeli da za nešto više od 50 miliona dinara po početnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ceni ova imovina postane vlasništvo građana AP Vojvodine, koju će koristiti Edukativni centar. Glavni cilj Pokrajinske vlade jeste ubrzan ekonomski razvoj a tome, kroz jedan deo svojih poslova, doprinosi i Edukativni centar," rekao je Mirović.

On je dodao da je Edukativni centar za obuke u profesionalnim i radnim veštinama zabeležio izuzetne rezultate za protekle tri godine. Na godišnjem nivou u njemu se obuči preko 2.000 polaznika.

Cilj Edukativnog centra je prevencija dugoročne nezaposlenosti, stručno usavršavanje i pomoć u sticanju novih znanja i veština radi lakšeg poslovanja. Obuke su besplatne za sva nezaposlena lica sa teritorije AP Vojvodine koja se nalaze na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje. Za lica koja nisu sa teritorije Grada Novog Sada smeštaj je besplatan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.