AKTUELNO: U Srbiji novih 1.318 slučajeva koronavirusa, preminulo 18 osoba

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021, 09:33

AKTUELNO: U Srbiji novih 1.318 slučajeva koronavirusa, preminulo 18 osoba

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 1.318 novih slučajeva korona virusa, od 7.549 testiranih uzoraka, a preminulo je 18 osoba. Širom zemlje hospitalizovano je 4.693 pacijenata, od kojih je 178 na respiratorima, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

U Srbiji je dosad testirano 2.544.497 ljudi, a registrovano je 383.603 slučajeva korona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << virusa. Od početka epidemije od posledica virusa preminulo je 3.886 osoba, a procenat smrtnosti je 1,01.

Direktor KC Kragujevac Predrag Sazdanović rekao je za RTS da juče, posle tri meseca, nema preminulih od kovida-19 u KC Kragujevac.

Trenutno se leči oko 130 pacijenata, od kojih je 35 u teškom stanju.

Dodao je da je, od početka epidemije, koronavirusom bilo zaraženo 654 zaposlenih, što je oko 20 odsto ukupno zaposlenih, a jedan lekar je preminuo.

U ustanovama socijalne zaštite i domovima za smeštaj odraslih i starih u Srbiji potvrđeno je prisustvo virusa kovid-19 kod 760 korisnika i 402 zaposlena, saopštilo je Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Prema najnovijim podacima tog Ministarstva, izlečeno je ukupno 4.516 korisnika i 1.907 zaposlenih u ustanovama socijalne zaštite u Srbiji.

11.29 - Vučić: Raste interesovanje za imunizaciju, teško nabaviti vakcine

"Danas je teže nabaviti vakcinu protiv korone, nego nuklearno oružje", tim rečima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao situaciju sa nabavkom cepiva, navodeći da je zabrinut po tom pitanju i da to ne krije.

"Danas i juče, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, zajedno sa Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svetskim liderima, mojim prijateljima, sa kojima imam i dobar lični kontakt, pokušavajući da nabavim vakcine", rekao je Vučić za TV Prva.

10.17 - U Vojvodini 254 nova slučaja koronavirusa, u Novom Sadu 87

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 254 nova slučaja korona virusa, od kojih je najviše u Novom Sadu, 87, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku u Vojvodini je aktivno 10.747 slučajeva.

09.14 - Kisić Tepavčević: Ustanove socijalne zaštite da budu bezbedna sredina

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da je važno da ustanove socijalne zaštite budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo.

09.07 - Tiodorović: Pojava novog soja u Srbiji pitanje dana

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je realno očekivati da se novi sojevi korona virusa pojave u Srbiji i da bi zbog toga trebalo da ostanemo dosledni u sprovođenju mera.

Tiodorović je rekao da štab prati situaciju u Evropi i podsetio da je britanski soj otkriven u zemljama u regionu, zbog čega smatra da je samo pitanje dana kada će se on dijagnostikovati i u Srbiji.
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Kisić Tepavčević: Ustanove socijalne zaštite da budu bezbedna sredina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da je važno da ustanove socijalne zaštite budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo...Do sada je, prema njenim rečima, vakcinisano...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.