24. januar  2021. 08.20  →  18.04 | Izvor: RTS, Tanjug, FoNet, RTV

AKTUELNO: U Srbiji novih 1.318 slučajeva koronavirusa, preminulo 18 osoba

BEOGRAD -

U Srbiji je u poslednja 24 sata potvrđeno još 1.318 novih slučajeva korona virusa, od 7.549 testiranih uzoraka, a preminulo je 18 osoba. Širom zemlje hospitalizovano je 4.693 pacijenata, od kojih je 178 na respiratorima, objavljeno je na sajtu covid19.rs.

video icon

U Srbiji je dosad testirano 2.544.497 ljudi, a registrovano je 383.603 slučajeva korona virusa. Od početka epidemije od posledica virusa preminulo je 3.886 osoba, a procenat smrtnosti je 1,01.

kovid, vakcine, vakcinacija, korona, ruske, vakcine, 2

17.37 - Na KiM nova 392 slučaja korona virusa, preminulo 6 osoba

Na Kosovu i Metohiji su u poslednja 24 sata zabeležena 392 nova slučaja korona virusa, dok je od posledica ove infekcije preminulo šest pacijenata, saopštio je Institut za javno zdravlje u Prištini.

17.01 - Najviše novozaraženih i dalje u Beogradu, slede Niš i Kragujevac

Od 1.318 novih slučajeva zaraze korona virusom, koliko je u Srbiji registrovano u protekla 24 časa, najviše novozaraženih i dalje je u Beogradu - 415, zatim slede Niš sa 72 slučaja i Kragujevac sa 66, preneo je danas RTS.

16.59 - Institut za mikrobiologiju u Beogradu: Izolovan britanski soj

Laboratorija Instituta za mikrobiologiju i imunologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu izolovala je prvi put britansku varijantu mutiranog virusa korona.

16.38 - Univerzitet Oksford: Srbija treća u Evropi, a šesta u svetu po stopi vakcinisanih

Prema najnovijim podacima Oksfordskog univerziteta, Srbija je na trećem mestu u Evropi, a šestom u svetu po stopi vakcinisanih protiv korona virusa na 100 građana.

11.29 - Vučić: Raste interesovanje za imunizaciju, teško nabaviti vakcine

"Danas je teže nabaviti vakcinu protiv korone, nego nuklearno oružje", tim rečima je predsednik Srbije Aleksandar Vučić opisao situaciju sa nabavkom cepiva, navodeći da je zabrinut po tom pitanju i da to ne krije.

"Danas i juče, sinoć, preksinoć imali smo besane noći, zajedno sa Anom Brnabić i ljudima iz vlade, nekoliko važnih razgovora sam obavio sa svetskim liderima, mojim prijateljima, sa kojima imam i dobar lični kontakt, pokušavajući da nabavim vakcine", rekao je Vučić za TV Prva.

10.17 - U Vojvodini 254 nova slučaja koronavirusa, u Novom Sadu 87

Tokom prethodnog dana u Vojvodini su registrovana 254 nova slučaja korona virusa, od kojih je najviše u Novom Sadu, 87, saopštio je Institut za javno zdravlje Vojvodine.

U ovom trenutku u Vojvodini je aktivno 10.747 slučajeva.

09.14 - Kisić Tepavčević: Ustanove socijalne zaštite da budu bezbedna sredina

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da je važno da ustanove socijalne zaštite budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo.

09.07 - Tiodorović: Pojava novog soja u Srbiji pitanje dana

Član Kriznog štaba za borbu protiv koronavirusa u Srbiji, epidemiolog Branislav Tiodorović izjavio je da je realno očekivati da se novi sojevi korona virusa pojave u Srbiji i da bi zbog toga trebalo da ostanemo dosledni u sprovođenju mera.

Tiodorović je rekao da štab prati situaciju u Evropi i podsetio da je britanski soj otkriven u zemljama u regionu, zbog čega smatra da je samo pitanje dana kada će se on dijagnostikovati i u Srbiji.

 

Tagovi
Srodne vesti