Kisić Tepavčević: Ustanove socijalne zaštite da budu bezbedna sredina

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jan.2021, 10:34

Kisić Tepavčević: Ustanove socijalne zaštite da budu bezbedna sredina

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Darija Kisić Tepavčević izjavila je za RTS da je važno da ustanove socijalne zaštite budu bezbedna sredina jer je reč o kolektivnom smeštaju gde mnogo osoba može da bude zaraženo.

Do sada je, prema njenim rečima, vakcinisano nešto više od 6.000 ljudi, od kojih je oko 10 odsto zaposlenih. Odziv je veliki, kaže Kisić Tepavčević, dodajući da negde još vakcinacija nije počela jer ima pozitivnih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << korisnika.

Navela je da je trenutno pozitivno 799 korisnika ustanova socijalne zaštite i 405 zaposlenih. Dodala je da je većina slučajeva bez simptoma ili su oni blagi.

Kada je reč o gerontološkom centru u Šapcu, pozitivno je 117 korisnika i 25 zaposlenih. Sutra je planirano ponovno testiranje zaposlenih, a prekosutra korisnika.

Ukupno je, kaže, u Srbiji vakcinisano više od 172.000 građana.

Kisić Tepavčević je obišla na beogradskom sajmu punkt za vakcinaciju protiv korona virusa, gde se danas vakcinišsu zaposleni i korisnici socijalnih ustanova u nadležnosti grada Beograda.

Tepavčević je podelila utiske o zainteresovanosti građana za vakcinaciju, kao i o organizaciji na sajmu i navela da je zainteresovanost ogromna, a organizacija fantastična.

Istakla je da su se praktično svi zaposleni u socijalnim ustanovama, kao i korisnici Sigurne kuće prijavili za vakcinaciju.

"U ovom momentu prolaze proceduru i vakcinišu se", kazala je Kisić Tepavčević i još jednom apelovala na sve građane da se odazovu pozivu na vakcinaciju.

"Znamo da je to dobro za sve nas, vidimo da je veliki broj građana shvatio koliko je to značajno i nadamo se da ćemo u narednom vremenskom periodu steći kolektivni imunitet koji će da nas brani od širenja ove bolesti", navela je ona.

Dodala je da kako budemo jačali, tako će virus da slabi i istakla da je to jedino oružje u borbi sa virusom Kovid-19.

"Mi sada jasno vidimo i svetlost na kraju tunela, koja postaje sve jača i jača", zaključila je Kisić Tepavčević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.