Vulin opet o borbenoj gotovosti i vrhovnom komandantu

Izvor: B92, 01.Okt.2018, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vulin opet o "borbenoj gotovosti" i "vrhovnom komandantu"

Srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin ponovio je da, po naređenju predsednika Srbije, borbena gotovost vojske do daljeg mora da bude na povišenom nivou.

On je rekao da će tako biti “sve dok se ne razjasni situacija na Kosovu i Metohiji“.

"Bezbednosna situacija na čitavom prostoru Republike Srbije se pažljivo prati, nemamo najave bilo kakvog uznemiravanja niti da nešto negativno može da se desi", rekao je Vulin u Vranju odgovarajući na novinarsko pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o povišenom stepenu borbene gotovosti Vojske Srbije i bezbednosnoj situaciji na jugu centralne Srbije, u opštinama Bujanovac, Preševo i Medveđa.

On je, međutim, dodao da se uvek mora voditi računa u svakom trenutku i o svakom delu zemlje, bez obzira da li je to Bujanovac, Preševo, Medveđa, Novi Sad ili Vranje.

"Vrhovni komandant Vojske Srbije je na jučerašnjem referisanju, koje smo juče rano ujutro imali načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović i ja kod predsednika Srbije, izneo stav koji se apsolutno poštuje da borbena gotovost do daljeg mora da bude na povišenom nivou dokle god situacija na Kosovu i Metohiji ne bude savršeno jasna i dokle god ne bude bilo bilo kakvih pretnji po život Srba koji žive na tom prostoru", rekao je Vulin.

On je zaključio da je "borbena gotovost povišena u skladu sa aktuelnim potrebama i biće tako dok se drugačije ne naredi".
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.