Vučić zatražio pomoć Kine

Izvor: Vesti-online.com, 04.Dec.2018, 12:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić zatražio pomoć Kine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obavestio je ambasadora Kine Li Mančanga u Beogradu kakvu opasnost nosi najava formiranja vojske tzv. Kosova 14. decembra.

Vučić je zamolio Lija da, kao prijatelj Srbije, redovno izveštava kinesko rukovodstvo o razvoju situacije na Kosovu i Metohiji, saopšteno je iz Vučićevog kabineta.

- Potpuno je jasno da najava formiranja vojske i insistiranje na taksama od 100 odsto na robu iz centralne Srbije imaju za cilj proterivanje >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << srpskog naroda sa Kosova i Metohije, jer mu onemogućavaju opstanak - rekao je predsednik Vučić.

On je upozorio da takvo neodgovorno ponašanje Prištine može da dovede do katastrofe, jer Srbija ne može i neće mirno da gleda uništavanje srpskog naroda, zamolivši da bratska Kina iskoristi svoju ulogu i uticaj u svetu i pomogne da se održe mir i stabilnost.

Ambasador Li rekao je da Kina potpuno razume šta se događa i da samostalna i miroljubiva politika Srbije i predsednika Vučića smeta određenim faktorima u međunarodnoj politici, navodi se u saopštenju.

- Za Kinu je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije i ostajemo privrženi poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta - naglasio je Li Mančang.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.