Vučić i Han o merama Prištine

Izvor: Vesti-online.com, 03.Dec.2018, 14:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić i Han o merama Prištine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je komesara Johanesa Hana na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, što može voditi punoj destabilizaciji regiona, te potvrdio spremnost na nastavak dijaloga u Briselu nakon što Priština povuče svoje poteze.

Vučić se sastao danas sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom sa kojim je razgovarao o potezima Prištine, kojima su uvedene i povećane >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << takse na proizvode iz Srbije i BiH, kao i o regionalnoj stabilnosti.

Predsednik Vučić je upozorio na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, čime je dodatno prekršen CEFTA sporazum, istakavši da mere Prištine vode ka punoj destabilizaciji celog regiona i da mogu dovesti i do dublje eskalacije sukoba.

Predsednik Vučić je zahvalio komesaru Hanu na razumevanju situacije i na njegovoj želji da problem reši, kao i na njegovoj pomoći Srbiji na evropskom putu, naglasivši da je za dalji napredak regiona ključno očuvanje mira i stabilnosti, kao i dalje evropske integracije.

On je istakao da je Srbija spremna da nastavi dijalog sa Prištinom, nakon što Priština povuče neodgovorne poteze.

- Srbija neće uzvraćati bilo kakvim kontramerama, jer želi da ostane pouzdan partner kako u regionu, tako i u Evropi i svetu - ponovio je predsednik Vučić.

Evropski komesar za proširenje Johanes Han izjavio je da dugotrajna stabilnost zahteva pomirenje i dobrosusedske odnose i izrazio punu podršku naporima da se kriza reši mirnim putem, uz poštovanje normi međunarodnog javnog prava, kao i postignutih regionalnih sporazuma.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vučić upozorio Hana na posledice povećanja taksi

Izvor: RTS, 03.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorio je evropskog komesara Johanesa Hana na moguće posledice neodgovornog poteza Prištine o povećanju taksi na srpsku robu, što može voditi punoj destabilizaciji regiona. Potvrdio je spremnost na nastavak dijaloga u Briselu nakon što Priština povuče...

Nastavak na RTS...

Vučić: Potezi Prištine vode ka destabilizaciji regiona. ...

Izvor: Beta, 03.Dec.2018

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, u razgovoru sa evropskim komesarom za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, da je povećanjem taksi na srpsku robu, koje je uvela Priština, dodatno prekršen sporazum CEFTA i da te mere vode ka punoj destabilizaciji regiona,...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.