Vučić čestitao Dan sanitetlijama

Izvor: Press, 30.Jul.2013, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Dan sanitetlijama

"Humanošću i etikom, glavnim odlikama vašeg poziva koje primenjujete u radu na prevenciji i lečenju pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske i građana Srbije, predstavljate izuzetno važan činilac i oslonac zdravstvenog sistema države", naveo je Vučić.

On je u čestitki naveo i da pripadnici te službe predanim radom i kontinuiranim učešćem u okviru Međunarodnih sanitetskih misija UN značajno doprinose povećanju ugleda Srbije u svetu.

"Uveren sam da ćete >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << jednako uspešno nastaviti dosadašnji rad i očuvati već postignuti renome u zemlji i svetu", istakao je Vučić u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Delegaciju te službe, koju je predvodio načelnik Uprave Ministarstva odbrane za vojno zdravstvo, brigadni general Zoran Popović, juče je primio načcelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković.

Pripadanici sanitetske službe Vojske Srbije danas obeležavaju svoj dan, 30. jul, u znak sećanja na isti datum 1839. godine, kada je ukazom postavljen prvi štabni doktor, što je bio prvi zvanični dokument o radu vojne sanitetske službe.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.