Vučić čestitao Dan pripadnicima sanitetske službe VS

Izvor: Kurir, 30.Jul.2013, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić čestitao Dan pripadnicima sanitetske službe VS

Humanošću i etikom, glavnim odlikama vašeg poziva koje primenjujete u radu na prevenciji i lečenju pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske i građana Srbije, predstavljate izuzetno važan činilac i oslonac zdravstvenog sistema države, naveo je vicepremijer

BEOGRAD - Ministar odbrane Aleksandar Vučić čestitao je danas pripadnicima sanitetske službe Vojske Srbije 30. juli - Dan te službe.

"Humanošću i etikom, glavnim odlikama vašeg poziva koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << primenjujete u radu na prevenciji i lečenju pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske i građana Srbije, predstavljate izuzetno važan činilac i oslonac zdravstvenog sistema države", naveo je Vučić.

On je u čestitki naveo i da pripadnici te službe predanim radom i kontinuiranim učešćem u okviru Međunarodnih sanitetskih misija UN značajno doprinose povećanju ugleda Srbije u svetu.

"Uveren sam da ćete jednako uspešno nastaviti dosadašnji rad i očuvati već postignuti renome u zemlji i svetu", istakao je Vučić u čestitki objavljenoj na sajtu Ministarstva odbrane.

Delegaciju te službe, koju je predvodio načelnik Uprave Ministarstva odbrane za vojno zdravstvo, brigadni general Zoran Popović, juče je primio načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković.

Pripadanici sanitetske službe Vojske Srbije danas obeležavaju svoj dan, 30. jul, u znak sećanja na isti datum 1839. godine, kada je ukazom postavljen prvi štabni doktor, što je bio prvi zvanični dokument o radu vojne sanitetske službe.

Na svečanosti u amfiteatru Vojnomedicinske akademije, istaknut je značaj rada vojnog saniteta čiji su predstavnici, kako je naglašeno, značjan oslonac oružanim snagama, ali i vojnim i civilnim osiguranicima.

Načelnik Uprave Ministarstva odbrane za vojno zdravstvo brigadni general Zoran Popović istakao je i značaj učesća pripadnika vojnog saniteta u mirovnim misijama koji time na najbolji način predstavljaju i vojsku i državu.

Popović je, na svečnosti kojoj je prisustvovao i načelnik Generlaštaba vojske Srbije general Ljubiša Diković, naglasio i da vojna sanitetska služba predstavlja uređen sistem koji je dobro poznat u zemlji, regionu i svetu.

Državni sekretar Ministarstva odbrane Zoran Đorđević je istakao da tradicija vojno sanitetske službe duga 174 godine imponuje, ali i obavezuje njene pripadnike da opravdaju poverenje.

Biti vojni lekar ima posebnu težinu, ne samo u obalsti lekarskog znanja, već i lične hrabrosti i posvećenosti poslu, rekao je Đorđević.

Po završetku svečanosti, u okviru koje su najistaknutijim pojedincima dodeljene nagrade i druga priznanja, načelnik VMA brigadni general Marijan Novaković je rekao novinarima da vojna sanitetska služba ne zaostaje za kolegama u svetu.

Delegaciju te službe, koju je predvodio Popović, juče je primio načcelnik Generalštaba Vojske Srbije general Diković.

Dan sanitetske službe Vojske Srbije obeležava se 30. jula, na dan kada je 1839. godine, ukazom, postavljen prvi štabni doktor (načelnik saniteta), što je bio prvi zvanični dokument o radu vojne sanitetske službe.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Vučić čestitao Dan sanitetlijama

Izvor: Press, 30.Jul.2013

"Humanošću i etikom, glavnim odlikama vašeg poziva koje primenjujete u radu na prevenciji i lečenju pripadnika Ministarstva odbrane, Vojske i građana Srbije, predstavljate izuzetno važan činilac i oslonac zdravstvenog sistema države", naveo je Vučić... On je u čestitki naveo i da pripadnici...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.