Vojska poslala u Loznicu dve cisterne za vodu

Izvor: Blic, 23.Jul.2015, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vojska poslala u Loznicu dve cisterne za vodu

U Loznicu su rano jutros stigle dve cisterne od Vojske Srbije, tako da će snabdevanje vodom u jadarskim selima biti poboljšano.

Sa ukupno četiri cisterne, dve iz Ministarstva odbrane i dve kojima raspolaže lozničko komunalno preduzeće “Naš dom“, poboljšaće se vodosnabdevanje ne samo mesnih zajednica koje su pokrivene vodovodnom mrežom (Draginac, Jarebice, Korenita, Filipovići, Simino brdo, Šurice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Stupnica, Cikote, Veliko Selo), nego i mesnih zajednica koje nemaju gradsku vodu (Ribarice, Gornja i Donja Badanja, Tekeriš, Gornja Sipulja i Krivajica).

- Preduzete mere stabilizovaće situaciju, a u narednim danima očekuju se još dve cisterne nabavljene preko KFW programa, pa će problemi vodosnabdevanja biti rešeni u potpunosti - potvrđeno je iz Gradske uprave.

Aktivno se radi i na održavanju prilaza rekama (Rakovici, Milakovici, Cernici i Grabari), kako bi se uz pomoć traktorskih cisterni obezbedila voda za stoku i zalivanje bašta.

Na racionalnu potrošnju i solidarnost sugrađana i dalje pozivaju iz lozničkog ”Vodovoda, ali i najavljaju da će kontrola potrošnje vode postati stalna mera.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.