Vežba Vojske Srbije na Pešteru

Izvor: RTS, 01.Jun.2016, 20:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba Vojske Srbije na Pešteru

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković, prisustvovao je vežbi koju su na privremenom poligonu "Pešter" izvele jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, Druge brigade, Specijalne i Mešovite artiljerijske brigade uz vazduhoplovnu podršku 98. i 204. vazduhoplovne brigade.
Tokom napadne operacije dejstvovali su tenkovi M-84, samohodne haubice 122 milimetra, haubice 152 milimetra >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << "nora", borbena vozila pešadije BVP M-80 i minobacači.

Fiktivno su dejstvovali avioni "orao" i "supergaleb G-4" i helikopteri "gama", izvršen je desant pripadnika Specijalne brigade iz helikoptera Mi-8, a u zoni operacija su patrolirali avioni "mig 29", saopšteno je iz Ministarstva odbrane.
General Diković je vojnicima i starešinama odao priznanje za uspešno izvedenu vežbu, a za odlične rezultate nagradio dva oficira i dva vojnika iz 46. tenkovskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske.

Inžinjerci Druge brigade kopnene vojske su, rešavajući zadatke iz treće misije Vojske Srbije u okviru vežbe "Morava 2016", angažovani na popravci 3,5 kilometara puta u selu Miševići kod Nove Varoši, dok jedinice Specijalne i Prve brigade kao i prethodnih dana izvode taktička uvežbavanja van mirnodopskih lokacija, navodi se u saopštenju.
Jedinice Garde na pokretnom logorovanju u Deliblatskoj peščari uvežbavaju izvođenje odbrane i napada i obezbeđenje komandnog mesta pretpostavljene komande.

Pripadnici Prvog skladišnog bataljona Centralne logističke baze formirali su kod Kraljeva poljsko skladište ubojnih sredstava, odakle su u mogućnosti da snabdevaju vežbajuće jedinice artiljerijskom municijom za podršku i protivtenkovskim minama.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Izvođenje operacije i uvežbavanja na vežbi "Morava 2016"

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Jun.2016

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Ljubiša Diković prisustvovao je danas vežbi koju su na privremenom poligonu „Pešter“ izvele jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, Druge brigade, Specijalne i Mešovite artiljerijske brigade uz vazduhoplovnu podršku 98. i 204. vazduhoplovne brigade..Tokom...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Vežba na "Pešteru": Tenkovi, haubice, avioni... / FOTO

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 08:27

Pripadnici Vojske Srbije na privremenom poligonu “Pešter” obavljaju vežbe kojima je prisustvovao i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković...Vežbe su izvele jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, Druge brigade, Specijalne i Mešovite artiljerijske brigade uz vazduhoplovnu podršku...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.