Vežba na Pešteru: Tenkovi, haubice, avioni... / FOTO

Izvor: B92, 02.Jun.2016, 08:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vežba na "Pešteru": Tenkovi, haubice, avioni... / FOTO

Pripadnici Vojske Srbije na privremenom poligonu “Pešter” obavljaju vežbe kojima je prisustvovao i načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković.

Vežbe su izvele jedinice Četvrte brigade kopnene vojske, Druge brigade, Specijalne i Mešovite artiljerijske brigade uz vazduhoplovnu podršku 98. i 204. vazduhoplovne brigade.

Tokom napadne operacije dejstvovali su tenkovi M-84, samohodne haubice >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 122 milimetra, haubice 152 mm “nora”, borbena vozila pešadije BVP M80 i minobacači...

Fiktivno su dejstvovali avioni “orao” i “supergaleb G-4” i helikopteri “gama”, izvršen je desant pripadnika Specijalne brigade iz helikoptera “mi-8”, a u zoni operacija su patrolirali avioni “mig-29”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

General Diković je vojnicima i starešinama odao priznanje za uspešno izvedenu vežbu i za odlične rezultate nagradio dva oficira i dva vojnika iz 46. tenkovskog bataljona Četvrte brigade kopnene vojske.

Inženjerci Druge brigade kopnene vojske su, rešavajući zadatke iz treće misije Vojske Srbije u okviru vežbe “Morava 2016”, angažovani na popravci 3.5 kilometra puta u selu Miševići kod Nove Varoši, dok jedinice Specijalne i Prve brigade kao i prethodnih dana izvode taktička uvežbavanja van mirnodopskih lokacija, navodi se u saopštenju.

Jedinice Garde na pokretnom logorovanju u Deliblatskoj peščari uvežbavaju izvođenje odbrane i napada i obezbeđenje komandnog mesta pretpostavljene komande.

Pripadnici Prvog skladišnog bataljona Centralne logističke baze formirali su kod Kraljeva poljsko skladište ubojnih sredstava, odakle su u mogućnosti da snabdevaju vežbajuće jedinice artiljerijskom municijom za podršku i protivtenkovskim minama.

.

.

.

.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.